Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Банки и финанси

Вземи в gLOG
25 Юни 09, 17:52 / Автор: Viveka Positive Communications
Възстановяването на икономиката ще започне с възвръщането на доверието
Мария Шейтанова, изпълнителен директор на Българо-Американска Кредитна Банка АД очерта основните проблеми между кредитополучателите и финансиращите ги институции и даде ценни съвети за справяне с тях по време на Първия бизнес форум на Пловдив, организиран от сп. Мениджър.
Възстановяването на икономиката ще започне, когато доверието между различните участници на пазара се възвърне, каза Мария Шейтанова, изпълнителен директор на Българо-Американска Кредитна Банка АД (БАКБ). Причината за това се корени в същността на финансовото посредничество, което се гради на база доверието, че всеки ще изпълни поетите задължения. Мария Шейтанова очерта основните проблеми между кредитополучателите и финансиращите ги институции и даде ценни съвети за справяне с тях по време на Първия бизнес форум на Пловдив, организиран от сп. Мениджър.

„Настоящата криза е криза на доверието. То стои в основата и на финансовото посредничество. Ето защо случващо се в момента дава пряко отражение върху функционирането на системата,” каза Мария Шейтанова. В подкрепа на тезата си тя припомни, че думата „кредит” произлиза от латинското „credo”, което в превод означава „аз ти вярвам”. Мария Шейтанова допълни, че доверието е в основата на ръста на инвестициите в България в годините непосредствено преди и веднага след приемането на страна в Европейския съюз. В този момент предприемачите са били сигурни, че държавата върви по правилния път на икономическо развитие, а рискът да вложат парите у нас - оправдан.

Изпълнителният директор на БАКБ призова всички, които срещат затруднения с изплащането на вземанията си, да се обърнат за съдействие към финансиращата ги институция.

„Когато една банка ви дава пари за даден проект, тя ви вярва. Финансиращата институция има интерес вие да завършите начинанието си. Ето защо тя с готовност ще ви помогне да намерите решение на затрудненията си, например като преструктурира задълженията ви”, допълни изпълнителният директор на БАКБ.

Мария Шейтанова представи тезите си в рамките на своя панел на тема „Банките – те ли са в основата на всички злини?”, част от програмата на форума на сп. Мениджър. Освен нея в събитието участваха проф., д-р ик. н. Гарабед Минасян, зам. кмета на Община Пловдив, Ганчо Колаксъзов, представители на Deloitte и Coface.

Форумът, който се състоя на 24 юни 2009 г., е част от серията срещи с представители на българския бизнес, които сп. Мениджър организира. Първото събитие от поредицата се състоя в края на м. април в гр. Бургас, а второто – в началото на този месец във Варна.

За БАКБ:

БАКБ е специализирана в предоставянето на финансиране на малки и средни предприятия в различни сектори на икономиката. Позната е с индивидуалния подход, който прилага към всеки клиент, и способността да намира оптимално решение на неговите бизнес нужди.

Банката е 17-та по размер на активите към края на 2008 г. по данни на Българската Народна Банка. Основана е през 1996 г. Двата най-големи акционера в БАКБ са ирландската банка Allied Irish Banks (AIB) и американския инвестиционен фонд Грамърси имърджинг маркет фонд (Grammercy emerging market fund). Акциите й се търгуват на Българката Фондова Борса – София.

За допълнителна информация:

Любомира Накова, Мениджъри Човешки ресурси и Комуникации, БАКБ

+359 2 9658 326

Андреана Станкова, PR експерт, Viveka Positive Communications

+359 2 980 45 87, + 359 896 66 56 76

Източник:
Viveka Positive Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1113