Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Политика

Вземи в gLOG
26 Юни 09, 16:04 / Автор: Image Advertising
Велко Вълканов представи "Българската Лява Коалиция" в Бургас
Синът на Клара Маринова е мажоритарен кандидат на левите в региона.
 "Българската Лява Коалиция" е единствена в левия спектър на българското политическо пространство и там няма конкуренция сред другите партии и коалиции, които застават пред избирателите за предстоящия вот. Това каза в Бургас водачът на листата на "Българската Лява Коалиция" Илия Божинов. Той допълни, че и „Коалиция за България” и БСП не предлагат автентична лява политика и за пример посочи водача на червената листа в Бургас Пламен Орешарски, бивш зам. председател на СДС.

"Българската Лява Коалиция" е съставена от три партии - "Българската левица", "Отечествена Партия" и "Партия на Българските Комунисти". В листата за Бургас под номер 10 за изборите са включени 18 кандидати. След водача Илия Божинов се нарежда Емилия Томова, а трети е Иво Маринов, който е и мажоритарният кандидат на коалицията.

За представянето на коалицията в Бургас пристигна и Велко Вълканов, от "Партия на Българските Комунисти", който е кандидат във Варна. Опитният парламентарист изложи основните идеи на коалицията за развитието на страната. Ако успее да се пребори за доверието на избирателите и влезе в парламента, коалицията обещава сериозно да разшири държавното начало в управлението на обществото. Според Вълканов в наши дни държавата е абдикирала от своите функции във всички сфери на обществения живот – икономическа, социална, културна. Държавата трябва да стане силен икономически фактор и да влияе съществено върху икономическите процеси, смятат от лявата коалиция. Частният интерес трябва де се подчини много по-осезателно на обществения интерес, трябва да се развива кооперативното начало – това са част от другите акценти в програмата на "Българската Лява Коалиция". Решаването на проблемите в здравеопазването, образованието и съдебната система са също сред въпросите, приети като първостепенни от кандидатите на коалицията. Велко Вълканов призна, че дори и представена парламента, няма да е по силите на "Българската Лява Коалиция" да направи промените, тъй като ще е малцинство. Той обаче обеща, че нейните представители ще надават вик на тревога, ще мобилизират общественото мнение и ще привличат вниманието на гражданите към належащите за решаване проблеми. Крайно време да се появи една левица, която да застане на левия фланг на парламента и да отстоява интересите на българския народ, заявиха кандидатите за депутати.

Илия Божинов е съпредседател на "Българската левица", учредена на 4 април тази година. Той е роден в София. Завършил е специалност "Математика и математическо моделиране" в Софийския университет. Основател на ГИСДИ - Гражданска инициатива за свободни и демократични избори през 1994 г. Член на Съвета по информационни технологии към Президента на Република България от 2001 г. Бивш член на ВС на БСП.

Емилия Томова е родом от гр. Камено, Бургаска област. Завършила е „Икономика и управление на съобщенията” в УНСС – гр. София. Има 25 години стаж в системата на Български пощи и БТК. Работила е и в сферата на застраховането. В момента е изцяло отдадена на ангажиментите си в "Българската левица".

Иво Маринов се занимава с хотелиерство в Несебър и отблизо е запознат с проблемите на туризма и развитието на Черноморието. Син е на Клара Маринова.

www.bgleft.com

Източник: Image Advertising

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

7.549