Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
30 Юни 09, 13:32 / Автор: Комуникационна агенция Euro RSCG Sofia
Българи в челната тройка на международното състезание по компютърни мрежи в Братислава
Българските ученици Анастасиа Илиева (ТУЕС), Иван Арабаджиев и Мартин Райков (СМГ), заеха отборно третото място в международното състезание по компютърни мрежи Networking Academy Games 2009. Отлично се представи и Павел Стефанов, който се класира на втора позиция в категорията за инструктори.
Българските ученици Анастасиа Илиева (ТУЕС), Иван Арабаджиев и Мартин Райков (СМГ), заеха отборно третото място в международното състезание по компютърни мрежи Networking Academy Games 2009. Отлично се представи и Павел Стефанов, който се класира на втора позиция в категорията за инструктори. 

Събитието се проведе миналата седмица в словашката столица Братислава. Над 40 младежи, победители в националните състезания по мрежи в 7 държави - България, Чехия, Германия, Унгария, Румъния, Словакия и Украйна, премериха сили в престижната надпревара.

Networking Academy Games 2009 е регионална инициатива за Централна и Източна Европа, която се провежда за четвърта поредна година. Целта на конкурса е да тества и да покаже нивото на знанията и уменията на младежите в областта на мрежовите технологии. Състезанието включва индивидуални и групови задачи, организирани като онлайн тестове и практически задачи, като участниците са разделени на три категории – ученици от гимназиалните класове, студенти от университетите и инструктори от Мрежовите академии.

„Випускници от Мрежовите академии в България за трета поредна година участват в това състезание и за трета година се класират в челната тройка – през 2007 г, Павел Стефанов бе трети, а през 2008 г. Николай Николов от СУ – втори”, сподели мениджърът на Cisco NetAcad за България Теодора Борисова. „Тази година получихме изключителна подкрепа от МОН, като благодарение на тяхното финансиране и на съдействието на г-жа Силвия Кънчева, гл. експерт в дирекция „Политика в общото образование” в министерството, бе възможно пътуването на четиримата ни състезатели”, допълни тя.

„Състезанието бе отлично организирано от домакините, а нашите участници успяха да докажат своите умения пред останалите държави, като прекрасно работиха в екип”, сподели преподавателката от Факултета по математика и информатика на СУ ”Св.Климент Охридски” Зорница Николова, ръководител на отбора и представител от България в международното жури.

„Искам да поздравя специално Анастасиа за нейното успешно класиране на българското и международното състезание. Тя е единственото момиче сред победителите от всички държави. Надявам се тя да служи за пример на други нейни връстнички, които да се насочат към успешна кариера в областта на мрежовите технологии. Това отдавна е стремеж на Cisco и в България курсистките в мрежовите академии получават специална отстъпка”, коментира Драгостина Грънчарова, консултант „Образователен сектор” в Cisco България.


За Cisco Systems


Cisco Systems е световен лидер в мрежовите технологии за Интернет. За новини и допълнителна информация, вижте http://www.cisco.com и http://newsroom.cisco.com. Оборудването на Сиско се доставя в Европа от Cisco Systems International BV – дъщерно дружество, 100% собственост на Cisco Systems, Inc.

За допълнителна информация:

Теодора Ангелова

Маркетинг мениджър

Cisco Systems България

+ 359 2 937 59 19

teodora@cisco.com

Източник:
Комуникационна агенция Euro RSCG Sofia 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1415