Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Политика

Вземи в gLOG
04 Юли 09, 16:38 / Автор: ПП „Атака” – Несебър
Открито ИЗЯВЛЕНИЕ на ръководството на ПП Атака – Несебър
Болшинството от ръководството на Общинския сбор на ПП „Атака” в Несебър начело с Председателя Никола Иванов заявява, че напуска редовете на партията. Причините за това крайно решение са недопустими действия, налагани от централното ръководство и грубо нарушаване на Устава на ПП „Атака”.
Уважаеми, съграждани и сънародници,

Болшинството от ръководството на Общинския сбор на ПП „Атака” в Несебър начело с Председателя Никола Иванов заявява, че напуска редовете на партията. Причините за това крайно решение са недопустими действия, налагани от централното ръководство и грубо нарушаване на Устава на ПП „Атака”. 

На първо място не приемаме наложената ни „силова” подкрепа на местната партия „ДЕЛА” с председател Атанас Терзиев. В Община Несебър „Атака” събра завиден брой от 2724 гласа на изборите за Европарламент и се класира на първо място от всички политически сили. Въпреки големия за мащабите на Несебър резултат, по напълно безпринципен начин ни бе наложена „изборна коалиция” с ДЕЛА, която иззе изцяло представянето на кандидат-депутатите за региона. Зад това местните хора подозират „нечиста сделка” и опит да се „яхне” електората на „Атака” за нечии лични интереси, но в никакъв случай не в интерес на каузата на „Атака”, или нейните привърженици и симпатизанти.
Липсата на нормален и адекватен отговор на въпроса: „Защо и кое наложи съюзяването с една бизнес партия, основана на корпоративен принцип?” ни принуди да се дистанцираме от подобна политика, която противоречи на нашите убеждения и на идеите, които сме защитавали до сега. Не е тайна и е всеизвестно, че зад ДЕЛА стои мултимилионерът Чавдар Александров /по прякор Чочо/ и негови приближени, или служители. Тази партия няма ясна политическа идеология, а защитава единствено интересите на своя опекун в местния парламент. Позицията на ДЕЛА е в разрез с позицията на ПП „Атака” по много важни и ключови проблеми в региона. За пример ще посочим, че ДЕЛА подкрепи, за разлика от нас, изграждането на Петролопровода „Бургас – Александруполис”, както и се оказа замесена в много действия, чрез свои общински съветници, членове и зам. кмета Мария Белински, които би трябвало да се разследват за корупция. Данни и документи за това ще изнесем публично след няколко дни. За цената на сделката по „продажбата” на Атака – Несебър се носят твърде негативни приказки сред обществеността.

Последната голяма щета, която партия ДЕЛА нанесе не само на Несебър, но и на цяла България е провалената сделка между Община Несебър и „Феста Холдинг” АД, за замяна на техни 23 дка (или 1/5 от земята на полуострова и Стария Несебър) срещу общински терен от 11 дка на сушата, с цел предотвратяване на мащабно строителство в архитектурния резерват. Заради евтин ПР, от ДЕЛА предпочетоха да обслужат личните си амбиции и да излъжат, отколкото да се отнесат отговорно спрямо близо две годишните усилия на Общинския съвет, Общинската администрация и гражданите на Несебър, за спасяване на града от последствията на една порочна сделка извършена в миналото. 

На следващо място сме силно възмутени от безцеремонното и грубо погазване на Устава на ПП „Атака”, който задължително трябва да се спазва от всички, независимо дали са ръководители, или обикновени членове. Регистрираните листи на кандидатите на ПП „Атака” за народни представители за 41-во Народно събрание в РИК са формирани в грубо противоречие с устава на партията. Съгласно чл.17, ал.3, т.2 - Централният сбор утвърждава кандидатите за народни представители, а не ги съставя. Чл.19, ал.2, т.2 е дал това това право на Общинското събрание, което предлага кандидати за народни представители, които подлежат на утвърждаване от Централния сбор. 

Общински събрания, на които да бъдат издигнати кандидатури за народни представители не са провеждани в Област Бургас, включително и в Община Несебър. Това може да бъде потвърдено и от вече бившия областен координатор на партията Деян Стойков, който в това си качество задължително участваше при провеждане на общински събрания, на основание чл.19, ал. 3 от Устава.

Обвиненията от други партийни членове, че листите са наредени от няколко човека, без да бъдат съобразени с основния закон на партията, са напълно основателни. 

При съставянето на листите е наложен тоталитарен подход, което е и обяснението за наличието на голяма част от журналистите на ТВ СКАТ, като кандидати за народни представители. 

За да останем верни на собствената си съвест и ценностите, които навремето ни накараха да изберем ПП „Атака”, като изразител на гражданската ни позиция за непримиримост с тоталитаризма, корупцията, безпринципното партизанстване и антинационална дейност, ние долуподписаните членове на Общинското ръководство ПП „Атака” излизаме от редовете на тази политическа сила, защото тя, за съжаление, не отговаря на нашите стремежи и въжделения. Призоваваме всички членове, симпатизанти и поддръжници на „Атака” да преосмислят своето отношение.


Да живее България!


4.07.2009 г.
гр. Несебър


Никола Иванов – Общински председател на ПП „Атака” – Несебър
Михаела Георгиева – член на Общинското ръководство
Божидар Андреев – член на Общинското ръководство


Източник: ПП „Атака” – Несебър

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1123