Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Местно самоуправление

Вземи в gLOG
04 Юли 09, 14:30 / Автор: Image Advertising
Кметът на Карнобат би активисти на „Лидер”
Нападателят е бил видимо пиян в 5 часа сутринта
На 4.07 /събота/ в 5 – 5.15 часа сутринта пред сградата на община Карнобат, на площад „България”, кметът на града Георги Димитров би активисти на ПП „ЛИДЕР”. В ранните часове, видимо нетрезвен, Димитров е излязъл от кметството и е видял, че няколко души лепят плакати на ЛИДЕР на стената за предизборна агитация в центъра. Очевидно раздразнен, Кметът се нахвърлил върху едно от младите момчета и започнал да го бие. От нечленоразделните викове на Кмета се разбрало, че поводът за саморазправата е, че на стената трябвало да присъстват предизборни плакати само и единствено на „Коалиция за България”, от която е избран самият Георги Димитров. 

Бесен от това, че се лепят агитационни материали на друга партия, след поредица вулгарни ругатни, закани и обиди, Димитров е решил да приложи и физическа сила. Насочил се срещу младежите и се нахвърлил първо на Теодор Росенов Русев, 16 годишен от гр.Карнобат. Започнал да го бута, дърпа и удря, за да изтръгне от ръцете на момчето всички плакати, приготвени за лепене. Докато го малтретирал той крещял с пълно гърло: „Ти мен не ме ли познаваш, бе, аз съм кмета на Карнобат...!”. Младежът се е уплашил и успял да се е откопчи от ръцете на насилника, като пуснал плакатите и избягал. Градоначалникът собственоръчно ги накъсал и с нокти лично изстъргал от стената залепените до този момент материали един по един. Срамната сцена се разиграла пред очите на 5 души, които са участвали в лепенето. 

Очевидците са били впечатлени от истерията, с която Кметът унищожавал работата им.

Второто момче Христо Матков /15 год./, което е било заедно с Тодор, също било дръпнато и заплашвано, в следствие на което изпаднало в ступор и силен шок от саморазправата на високопоставената личност. Димитров изтръгнал и от неговите ръце плакатите, накъсал ги и ги стъпкал. Крясъците: „Ще ви пребия! Ще ви избия, бе!” са огласяли целия площад на заспалия град. 

Бруталният побой бил прекратен благодарение на бързата намеса на местния председател на партия ЛИДЕР Антон Панайотов, който е бил наблизо с колата си, с която е разнасял материалите за лепене из града. Панайотов разбира какво се случва с хората му и започва да свири с клаксона, за да спре боя. Той успял да скрие и заключи в автомобила си двете уплашени момчета. 

През това време на мястото е пристигнала полицейска патрулка, алармирана за инцидента. Пострадалите са настоявали на Георги Димитров да бъде взета веднага проба за алкохол с дрегер. Полицаите обаче са отказали, под претекст, че Кметът не е шофирал?! Вместо да проверят побойника, униформените са подложили на проба свидетеля Антон Панайотов, но за тяхно съжаление тя е отчела 0%. Пострадалите са били закарани в РПУ – Карнобат да дават обяснения в продължение на няколко часа, а също така са били събудени и привикани родителите на момчетата. Кой знае защо децата са били разпитвани и от служители на Детска педагогическа стая, вместо да бъде сезирана Агенцията за закрила на детето за извършено насилие над непълнолетни лица.
Двамата младежи са тежко стресирани от неприятната случка. Те са кротки и тихи деца, с добър успех и нямат никакви криминални прояви досега. Самите те, родителите им,и членове и симпатизанти на ЛИДЕР в Карнобат са потресени от кметската репресия. ЛИДЕР внесе жалба до прокуратурата, РИК и МВР. Има основание да се проверява извършване на престъпление по няколко члена на НК, смятат юристи. Местните хора, обаче се съмняват, че институциите в малък град като Карнобат ще бъдат безпристрастни по отношение на собствения си кмет. ПП ЛИДЕР изразява остро възмущение и счита, че подобни инциденти са абсолютно недопустими за една демократична страна, каквато България се стреми да бъде, но са показателни какви хора упражняват власт в момента.

Комуникационна група
Имидж Едвъртайзинг

Източник:
Image Advertising

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.117