Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
06 Юли 09, 15:46 / Автор: ПР Агенция Crossroads България
Излезе девета версия на Business Intelligence решението QlikView
Шведската компания QlikTech представи деветата версия на своето Business Intelligence решение QlikView (http://businessintelligence.bg/). Продуктът, който вече наложи нови стандарти за лесен и бърз достъп до бизнес анализи, с новата си версия става още по-достъпен за компании, независимо дали са малки фирми, или големи корпорации, без значение в кой бранш работят или каква платформа използват.
Шведската компания QlikTech представи деветата версия на своето Business Intelligence решение QlikView (http://businessintelligence.bg/). Продуктът, който вече наложи нови стандарти за лесен и бърз достъп до бизнес анализи, с новата си версия става още по-достъпен за компании, независимо дали са малки фирми, или големи корпорации, без значение в кой бранш работят или каква платформа използват. Освен това новата версия разширява възможностите за достъп до бизнес информация навсякъде и по всяко време, включително като част от cloud – инфраструктура, на лаптоп или през мобилно устройство. В QlikView 9 са подобрени производителността, скалируемостта, възможностите за справки и достъпът до данни в реално време. Новата версия вече е достъпна и у нас и се предлага от консултантската компания Балкан Сървисис (http://balkanservices.bg/), която е партньор на QlikTech за България.

Сред най полезните нови функции в QlikView 9 са:

Enterprise Manageability (управление на ниво големи корпорации) – възможности за мащабно разгръщане, поддръжка на значителни обеми от данни, информация в реално време и PDF справки;
Достъп през Cloud (разпределена) – инфраструктура, посредством Elastic Compute Cloud (EC2) услугата на Amazon;
QlikView Mobile – клиенти за Java Mobile и iPhone;
QlikView Personal Edition – безплатен инструмент за разработка на персонализирани приложения, базирани на QlikView;
По-лесна и достъпна употреба, включително подобрена визуализация и възможности за търсене на информация.

“BI индустрията е в процес на сериозна трансформация. Движещите сили за всяко внедряване днес са факторът time to value, както и по-лесното използване на решенията и нашият значителен ръст до момента е доказателство за този факт” - обяснява Ларс Бьорк, главен изпълнителен директор на QlikTech.

Възможост за BI анализи в cloud - инфраструктура

QlikView 9 позволява „in the cloud“ - внедряване. Вариант, който ускорява изплащането на решението и увеличава неговата скалируемост, успоредно с развитието на фирмата. Освен това компаниите, които изберат този вариант не са ограничени от платформата, която предпочитат да използват и не се налага да правят допълнителни разходи за инфраструктура.

Мощен, интерактивен мобилен достъп

QlikView 9 е първият BI инструмент, достъпен като мобилно приложение. Решението предлага цялостен набор от интерактивни възможности за достъп до бизнес анализи в движение, възползвайки се от ключови функционалности на водещите мобилни устройства. Новата версия на QlikView поддържа всички основни мобилни платформи, включително Apple iPhone, BlackBerry и Symbian. Освен това QlikView 9 е достъпна и за редица други мобилни платформи, чрез новия QlikView Java Mobile клиент, създаден за устройства, използващи Java Virtual Machine.

Разширени корпоративни функции

Версия 9 на QlikView предлага подобрени възможности за внедряване в големи компании, по-добро управление, по-голяма производителност и скалируемост, както и достъп в реално време. Улеснени са работата с контролните панели, мониторингът и управлението на сървърите и модулите на QlikView. Добавени са Load Balancing – функции, подобряващи баланса на натоварването между множество QlikView сървъри, оптимизирайки използването на изчислителните ресурси. Увеличен е капацитетът за работа с големи обеми от данни, както и възможностите за обработка на данните в реално време, което позволява анализите да отразяват действителността в бързо променящата се бизнес среда. Финансовите институции например могат да извършват мониторинг и анализ на борсовата търговия, производителите могат да проследяват продуктивността на своите фабрики, проблемните ситуации, забавящи продуктивността, както и индивидуалното представяне на работниците, а контакт центровете биха могли да оценяват опашките с чакащи обаждания и средното време за отговор.

QlikView 9 позволява на всеки да създава персонализирани приложения

QlikView Personal Edition е напълно функционален, безплатен инструмент за разработка, който позволява на всеки да създава персонализирани приложения, базирани на Business Intelligence решението. Това е първия по рода си подобен инструмент за външни разработки в BI индустрията и е достъпен дори за потребители без сериозна техническа подготовка. Заедно с представянето на QlikView Personal Edition, компанията представи и новата си онлайн общност, която е достъпна на адрес http://community.qlikview.com и има за цел оказване на подкрепата за разработчици, създаващи нови QlikView приложения.

По-добра визуализация и търсачка

QlikView 9 има подобрена визуализация и по-гъвкави възможности за анализ и представяне на данните. Добавена е и нова функционалност за прецизно глобално търсене, позволявайки на потребителите да търсят във всяко поле на QlikView едновременно, от която и да е част на приложението с едно единствено кликване.

Повече за Балкан Сървисис

Балкан Сървисис ООД предлага консултантски услуги в сферата на приложенията за бизнес управление, с акцент върху ERP (Enterprise Resource Planning), BI (Business Intelligence) и CRM (Customer Relationship Management) сегментите. Ефективните бизнес решения, които внедрява компанията, са насочени към цялостна оптимизация на бизнес процесите.

Продуктовото портфолио на компанията включва Atlantis ERP – цялостно решение за планиране и управление на фирмени ресурси, QlikView Business Intelligence - решение за Reporting, ad-hoc анализ и Key Performance Indicators (KPIs), Microsoft CRM – цялостно решение за управление връзките с клиенти, IT поддръжка и услуги, Изготвяне и управление на Европейски Проекти и др. Сред областите, в които Balkan Services се специализира, са още одит на информационни системи, специализирани решения в сферата на строителството, застрахователния бранш, факторинг и лизингови компании.

Източник: ПР Агенция Crossroads Bulgaria, Konsultirai.me

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1847