Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
08 Юли 09, 10:42 / Автор: ПР Агенция Crossroads България
Център за данни Daticum стъпи на пазара в Северна Америка
Daticum развива в Северна Америка маркетингова и търговска дейност, използвайки своя позициониран в София център за данни, който е единственият в България от най-високото Ниво 4, според стандартите на международната организация TIA.
Българският център за данни Daticum стартира дейност на северно – американския пазар за колокация и наемане на сървъри. Компанията, която е част от Сирма Груп, вече има четири клиента от САЩ и отчита нарастващ интерес от други фирми. Daticum развива в Северна Америка маркетингова и търговска дейност, използвайки своя позициониран в София център за данни, който е единственият в България от най-високото Ниво 4, според стандартите на международната организация TIA. Центровете за данни са сред онези нови браншове, за които не съществуват национални граници. Компания, инвестирала в качествена инфраструктура, както и в надеждна телекомуникационна свързаност, би могла да се конкурира с фирми от всяка точка на света.

Представителите на Daticum тълкуват интереса на американските компании като доказателство за високото качество на предлаганите от българския център за данни услуги, съчетано с достъпните дори според тукашните стандарти цени.

„За нас интересът от страна на клиенти от САЩ е доказателство, че Daticum предлага качество на обслужването, поддръжка и международна свързаност, които напълно покриват американските стандарти“ - заяви Росен Маринов, изпълнителен директор на българския център за данни - „Създаденият от нас център за данни не само е единственият в страната, покриващ изискванията на Ниво 4 на TIA, но и предлага услугите си на цени, сравними с тези на другите центрове у нас. А използването на услугите на Daticum си остава несъизмеримо с разходите на една компания за изграждането на собствен обект.“

Друга причина за интереса към услугите на Daticum в САЩ е именно фактът, че изнесеното използване на центрове за данни е наложена практика в Северна Америка и Западна Европа, и този тип услуги са добре познати там. Компаниите в развитите икономики знаят точно от какво се нуждаят при наемането или колокацията на сървъри и все по-рядко западни организации инвестират в изграждането на собствени сървърни помещения. „У нас изграждането на сървърни помещения във фирмите все още е често срещана практика, а това означава сериозен разход за всяка компания и едновременно с това ангажиране на ръководството с несвойствени за него въпроси, които са далеч от основния бизнес на клиента“ - добави Росен Маринов - „В крайна сметка тази тенденция води до намаляване на конкурентоспособността на българските компании в една все по-бързо глобализираща се икономика и до понижаване на добавената стойност, която те предлагат на своите клиенти.“

Мениджърът посочи, че очаква все повече организации от Северна Америка да използват услугите на Daticum и добави, че центърът за данни е подходящ, както за хостинг компании, медии, доставчици на съдържание, услуги или софтуер като услуга (Software as a Service), така и за всяка малка, средна или голяма компания, която предпочита да изнесе съхранението на своите сървъри.

Според Маринов ще нараства международното значение на центровете за данни, тъй като този тип бизнес не се влияе от физическото разположение на инфраструктурата, а по-скоро от качествената свързаност и глобалното мислене на мениджмънта. „Един център за данни не само може да предлага услугите си във всяка точка на света, но и да помогне на своите клиенти да се превърнат бързо и лесно в глобални играчи, без да се налага да наемат офиси и оборудване в държавата, в която искат да предлагат услугите си“ - добави Маринов.

Източник: ПР Агенция Crossroads Bulgaria, Konsultirai.me

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5148