СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

08 Юли 09, 13:14 / Автор: ПР Агенция Crossroads Bulgaria
Спиди Нет навлиза в сегмента на услугите за сигурност
Операторът стартира партньорство с охранителната компания 3S СОТ.
На 1 юли столичният Интернет доставчик Спиди Нет (http://www.speedy-net.bg/) стартира партньорство с националната охранителна компания 3S СОТ (http://www.3ssot.com/). С това Спиди Нет стъпва на пазара на услуги за сигурност и охрана, предлагайки на своите клиенти набор от възможности в тази насока.

Клиентите на оператора ще получат достъп до редица услуги с добавена стойност, сред които 24 часово наблюдение, контрол, обработка и съхранение на сигнали, незабавна автопатрулна реакция при получаване на сигнал от алармената система в обекта или паник бутон, инженеринг, доставка, изграждане и поддържане на системи за сигурност, охрана, мониторинг, централизирана и физическа охрана на обекти; охрана и съпровод на ценни
пратки и опасни товари.

3S СОТ разполага с 36 автопатрулни екипа в София и над 150 в страната, а максималното време за реакция при сигнал е 5 минути (7 минути при силен трафик). Освен това компанията за охранителни услуги предлага денонощен гаранционен сервиз на изградените от нея алармени системи, както и възможност за сключване на договор с лимит за имуществена отговорност, заявен от клиента (от 2000 до 100 000 лева). В този случай месечната цена се завишава с 0,085% върху заявения лимит, а при възникване на имуществена щета, клиентът получава обезщетение в пълен размер на щетата до заявения лимит, без оглед на времето на автопатрулната реакция.

Партньорството ще бъде равноправно и ще позволи на 3S СОТ също да предлага на своите крайни клиенти телекомуникационните и Интернет услуги на Спиди Нет.

„Сигурността се превръща във все по-значим приоритет както за фирмите, така и за домакинствата у нас, престъпниците стават все по-изобретателни и нараства нуждата да им се противодейства професионално. Партньорството с 3S СОТ ни позволява да разширим портфолиото си от услуги, добавяйки към функциите за информационна сигурност за нашите клиенти, също и възможност те да защитят физически своите домове, офиси и имущество“ - заяви Страхил Иванов, изпълнителен директор на Спиди Нет - “Целта на Спиди Нет е да предлага не само Интернет, а широк спектър от функционалности с добавена стойност, като телефония, интерактивна телевизия, изграждане на WiFi точки, отдалечена администрация на офисни мрежи, софтуерна и хардуерна поддръжка, както и услуги по сигурността.“

Повече за 3S СОТ

3С СОТ АД е лидер в областта на услугите, свързани със сигурността и охраната на обекти и единствената частна компания с национално покритие за мониторинг и централизирана охрана с технически средства. 3С СОТ притежава най-голямото териториално покритие в България, осъществявайки охранителна дейност в над 970 населени места в страната, чрез централизираната система за техническа охрана. Покритие, което дава възможност за предоставяне на услугите на над 80% от населението на страната.

Повече за Спиди Нет

Спиди Нет е водещ оператор, предоставящ телекомуникации, услуги по сигурността и денонощно обслужване на граждани и фирми на територията на София. Компанията работи както с корпоративни клиенти, така и с крайни потребители. Спиди Нет е създаден през 2004 г., като частна компания със 100% българско участие и за кратко време се налага като един от най-бързо развиващите се Интернет доставчици в столицата. Днес Спиди Нет разполага с пълно оптично покритие на територията на София, както и с най-новото поколение оборудване на Cisco Systems, за анализ на съдържанието на трафика – Service Control Engine. Това позволява на компанията да предложи широка гама от висококачествени телекомуникационни услуги и услуги по сигурността, съобразени с конкретните изисквания на клиентите си. Повече информация за предлаганите от Спиди Нет услуги е достъпна на адрес: http://speedy-net.bg/

Източник: ПР Агенция Crossroads Bulgaria, Konsultirai.me