Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
09 Юли 09, 16:33 / Автор: Британски съвет
Британски съвет представя изложбата „Дарвин сега”
В периода 15 – 30 юли Британски съвет в партньорство с Националния природонаучен музей при БАН и Общински институт “Старинен Пловдив” в Балабанова къща в Пловдив ще представят изложбата „Дарвин сега”, която отразява живота на Чарлз Дарвин, неговата основополагаща теория и идеите му и обяснява как те продължават да влияят на съвременните изследвания в областта на биологията и медицината.

В периода 15 – 30 юли Британски съвет в партньорство с Националния природонаучен музей при БАН и Общински институт “Старинен Пловдив” в Балабанова къща в Пловдив ще представят изложбата „Дарвин сега”, която отразява живота на Чарлз Дарвин, неговата основополагаща теория и идеите му и обяснява как те продължават да влияят на съвременните изследвания в областта на биологията и медицината.     

„Дарвин сега” е приносът на Британски съвет към международното отбелязване на 200 години от рождението на бележития учен и 150 години от публикуването на неговия „Произход на видовете". Тя е част от програмата за отбелязване на 75 годишнината от създаването на Британски съвет и съвпада с 120-ия юбилей на Националния природонаучен музей при БАН. 

Изложбата се състои от 16 панела, в които са представени различни аспекти от живота и трудовете на Дарвин. Те са посветени на пътуването му на кораба „Бийгъл", неговия дневник, теорията му за еволюцията, мненията на съвременниците му за „Произхода на видовете”, връзката наука – религия и неговата научна кореспонденция и съдържат текстове, фотографии и скици. Изложбата предлага възможност на посетителите да споделят собствените си идеи за Дарвин и еволюцията. Един от най-интересните експонати е еволюционното дърво. 

Дизайнът на „Дарвин  сега” е изработен от британското Арка Дизайн Студио, а текстовете към него са на Джон Търней, британски журналист и писател, който отразява научни теми. В България панелите са изработени от Принт Визия.   

За  журналисти – Заповядайте на официалното откриване на изложбата „Дарвин сега” на 15 юли 2009, сряда, от 17.00 часа в Балабановата къща.    

Бележки за редакторите: 

  • Британски съвет работи последователно в областта на комуникация на науката и разбираемото говорене за наука. Част от събитията ни в тази област са проекта „Красива наука”, конкурсът „Лаборатория за слава”, срещите на Café Scientific.
  • Изложбата „Дарвин сега” бе представена в София в Националния природонаучен музей при БАН, в НДК в рамките на Салона на изкуствата и в Музея на медицината във Варна. След представянето й в Пловдив изложбата ще се замине за Асеновград, където ще бъде открита на 31 юли.
  • ОИ “Старинен  Пловдив” осигурява възможности за използване на ценните ресурси на Архитектурно-историческия резерват за развитие на културните и образователни ценности, което го превръща в европейско културно средище и среда за жизнени традиционни дейности. Балабановата къща е солиден социалено-икономически ресурс на ОИ “Старинен Пловдив” за създаване на трайни традиции, на духовни  контакти, за реализиране на широко-спектърен  културен календар в интерес на населението, на творческата интелигенция, подрасващите и младежта. Тя е място за концерти, литературни вечери, художествени изложби, майсторски класове, творчески срещи. 
     

За  повече информация:  
Дияна Запрянова І Публични комуникации и маркетинг І Британски съвет  
Тел. 942 4210; 0887 424210 І E-mail: 
diana.zapryanova@britishcouncil.bg  

Боряна Бакова, Връзки с обществеността ОИ “Старинен Пловдив”

Тел. 032/622209 І E-mail: stargrad@oldplovdiv.com

Източник:
Британски съвет


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5291