Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Общество

Вземи в gLOG
09 Юли 09, 11:46 / Автор: ПР Агенция ПРЕЗЕНТА
Уникален „Ягуар” показват на ретро парада в Бургас
Возилото е единствено в света и държи рекорд по скорост.
Уникален „Ягуар” от 50-те години на миналия век ще бъде една от атракциите на превърналото се в традиционно изложение на ретро автомобили в Бургас. Колата, която е собственост на председателя на национален клуб „Ягуар” Антон Костадинов, държи световен рекорд за скорост за времето си и е единствената с подобна конфигурация в света.

Ретро парадът в Бургас ще събере над 80 стари коли и мотопеди от цялата страна. Атрактивната проява се организира от бургаския автомото клуб „Ретро”, със съдействието на община Бургас и е под надслова “Карай с мисъл” - призив за безопасно и отговорно шофиране. 

Ретровозилата ще бъдат изложени в целия си блясък от 10,00 часа на 11 юли/ събота/ пред Пантеона. Компетентно жури ще оцени достойнствата им в 14,00 часа. Ще бъдат раздадени купи и грамоти в различни категории: за най-малък и най-възрастен участник, най-стар автомобил, най-добър хот-рот, награда на публиката и др., след което всички антики ще потеглят на почетна обиколка из града.

По време на ретро парада ще бъдат показани най-новите придобивки на колекционерите у нас, съобщи председателят на бургаския автомото клуб “Ретро” Димо Джамбазов.

Така например, един от най-запалените колекционери на ретро автомобили в страната, който обра наградите на миналогодишното изложение в Бургас – помориецът Тодор Деляков, ще покаже току-що реставриран ролс ройс. Деляков ще участва и със супер атрактивните си „Джаует” от 1925 г. и „Триумф” от 1949 г., които са едни от най-старите коли в България.

В ретро парада в морския град ще се включи и колекционерът на ретро мотори Георги Ганев от Свети Влас, който подготвя първия музей на древните мотори у нас.

Член на известната фамилия Манджукови, запален фен на италианските марки, също ще участва в изложението. Очаква се сериозно присъствие и на дамите, притежателки на ретро автомобили.

За повече информация:
Димо Джамбазов
0885/87 58 48

Източник:
ПР Агенция ПРЕЗЕНТА

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.478