Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
13 Юли 09, 18:54 / Автор: Cisco Systems България
Проучването Сиско Visual Networking Index: Глобалният IP трафик ще се увеличи петкратно до 2013 г.
Ръстът на трафика ще бъде основно в областта на високоскоростния интернет, видеото и цифровите услуги.
Сиско обяви резултатите от прогнозата си Cisco® Visual Networking Index (VNI) за 2008-2013 г. Проучването потвърждава, че потреблението на широколентов Интернет и глобалният IР трафик продължават да растат с бързи темпове, което се дължи на разширеното използване на интерактивни медии и резкия скок в употребата на видео съдържание чрез различни устройства. Прогнозата показва, че глобалният IР трафик ще нарастне петорно до 2013.

Проучването Cisco VNI се прави, за да се предвиди потенциалният ръст на глобалния IP трафик. Прогнозите на Сиско са базирани на анализ и моделиране на прогнози, изготвени от независими анализатори.

Акценти в изследването:
Очаква се глобалният IP трафик да се увеличи петорно от 2008 г. до 2013 г., като през 2013 г. той ще достигне 56 екзабайта на месец.
До 2013 г., годишният глобален IP трафик ще достигне две-трети от зетабайта или 667 екзабайта. (Зетабайтът е равен на трилион гигабайта).
IP трафикът в Северна Америка ще достигне 13 екзабайта на месец до 2013 г., изпреварвайки с малко Западна Европа, където трафикът ще достигне 12,5 екзабайта на месец. В Азия и Тихоокеанския регион IP трафикът ще нарастне до 21 екзабайта на месец.
Близкият Изток и Африка ще реализират най-бърз растеж с комбиниран годишен темп на развитие от 51%, достигайки 1 екзабайт на месец през 2013 г.
Двигателят на растежа: Видеото

До 2013 г., общият дял на всички видео формати (телевизия, VoD, интернет видео и P2P) ще надхвърли 90% от световния потребителски IP трафик.
Трафикът за видео комуникации (видео разговори и моментни съобщения) ще се увеличи 10 пъти от 2008 г. до 2013 г.
Мобилен широколентов интернет:

Мобилният трафик на данни почти ще се удвоява всяка година от 2008 г. до 2013 г., нараствайки 66 пъти между 2008 и 2013 г.
Делът на видеото ще бъде почти 64% от общия световен мобилен трафик на данни през 2013 г. (Мобилното видео е най-бързо развиващата се категория, измерена в проучването Cisco VNI.).
"Хипесвързаността” в мрежата:

„Хиперсвързаността” на потребителите (която включва активно и пасивно свързване в мрежа), увеличава дигитализацията като IP мрежата поддръжка все повече функции едновременно през различни учстройства - телевизор, компютър, мобилно устройство и др.
До 2013 г., активната дигитална многофункционалност - слушането на онлайн музика, работата онлайн, браузването, моментните съобщения през телефон, ще прибавят всеки ден по 6 часа в мрежа.
До 2013 г., пасивната мрежова свързаност, като например DVR записите при гледане на друга програма в мрежа, онлайн съхранението на данни, бек ъп и ambient видео от устройства за охрана и видео наблюдение, ще добавят още 6 часа в мрежата всеки ден.
В момента „мрежовият ден” има 36 часа. До 2013 г. Ще стане 48 часа.
Видео нетуъркингът и размерът на екрана на дигиталните устройства:

Дигиталните екрани на всички видове устройства нарастват все повече. Не само, че нараства броя на дигиталните устройства, но също нараства и броят на тези устройства, които разопалагат с екрани. Те насърчават все повече потреблението на видео услуги. По-големите размери на екрана увеличават нуждата от видео с висока резолюция и по този начин увеличават IP трафика.
До 2013 г. площта на цифровите екрани в световен мащаб ще бъде около 1 милиард квадратни метра или равностойността на 2 милиарда големи телевизионни екрана. Заедно тази сума ще надвишава с 15 пъти площта на Манхатън. Ако бъдат поставени един до друг, всички екрани по света ще обиколят земното кълбо 48 пъти.
Допълнителна информация:
За Медии /Анализатори /Блогъри: Можете да свалите интерактивната прогноза Cisco VNI и да създадете свои графики и визии по региони на адрес: http://downloads.ciscopulse.com/vni/

Приложението Cisco VNI PC Pulse:
Това приложение ви позволява да видете как вашето поведение като потребител се отразява на мрежата, която използвате. Приложението измерва скоростта и обема на трафика на вашето PC от световната мрежа и от други мрежи, които използвате и по този начин измерва вашия персонален „IP отпечатък”. Можете също да сравните вашите данни със статистиката на Cisco VNI PC Pulse и данните на другите потребители, за да видите как се съотнася вашето поведение в мрежата с това на потребителите в различни краища на света. http://downloads.ciscopulse.com/vni/

Глобален тест на Сиско за скоростта в Интернет:
Това приложение за iPhone / iPod Touch и BlackBerry Storm измерва скороста на общата мобилна мрежа в зависимост от вашето мрежово местоположение в момента (клетъчно или Wi-Fi). По този начин можете да сравните скоростта, която използвате и да научите местата с най-високи скорости в глобалната общност. http://downloads.ciscopulse.com/vni/

Видео връзки:
Прогноза VNI 2008-2013: Основни заключения:
http://www.youtube.com/v/VT74MPxv62Y&hl=en&fs=1 http://www.youtube.com/v/VT74MPxv62Y&hl=en&fs=1
Пълна версия на проучването:
http://tools.cisco.com/cmn/jsp/index.jsp?id=87493 http://tools.cisco.com/cmn/jsp/index.jsp?id=87493
Цитат по темата:
"Като световен лидер в мрежовите технологии за Интернет, Cisco има уникалната възможност да обедини и анализира данните за IP мрежата в глобален мащаб”, коментира Тони Бейтс, старши вицепрезидент и генерален мениджър на Cisco Service Provider Group. „Нашата годишна прогноза за мрежовия индекс показва как визуалния нетуъркинг променя из основи начина по който общуваме, правим бизнес и споделяме информация. Проучването е и поредния пример за това до каква степен е развита комуникацията с нашите клиенти, за да им помогнем да се възползват в пълна степен от възможностите, които мрежата им предоставя за развитие на бизнеса в бъдеще”.
За Cisco Systems


Cisco Systems е световен лидер в мрежовите технологии за Интернет. За новини и допълнителна информация, вижте http://www.cisco.com и http://newsroom.cisco.com. Оборудването на Сиско се доставя в Европа от Cisco Systems International BV – дъщерно дружество, 100% собственост на Cisco Systems, Inc.

За допълнителна информация:

Теодора Ангелова

Маркетинг мениджър

Cisco Systems България

+ 359 2 937 59 19

teodora@cisco.com

Източник:
Комуникационна агенция Euro RSCG Sofia 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1917