Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Индустрия

Вземи в gLOG
15 Юли 09, 12:53 / Автор: Ardency Consulting
Десет компании учредяват асоциация на производителите на инертни материали
Българска асоциация на производителите на инертни материали ще отстоява легалния добив на подземни богатства, ще води диалог с централната и местни власти, ще сътрудничи за ефективното използване на ресурсите и ще работи за спазването на екологичните изисквания и безопасни условия на труд.
15 юли 2009, София – Десет водещи компании в сектора за производство на инертни материали учредиха асоциация.

Водещите производители на инертни материали учредиха Българска асоциация на производителите на инертни материали (БАПИМ).
БАПИМ ще отстоява легалния добив на подземни богатства, ще води диалог с централната и местни власти, ще сътрудничи за ефективното използване на ресурсите и ще работи за спазването на екологичните изисквания и безопасни условия на труд.

„Приоритети на БАПИМ са развитието на устойчив бизнес, внедряване на водещи бизнес практики и минимизиране на ефектите от добивната идустрия върху икономическия, социалния и екологичен аспект на живота в регионите, в които компаниите-членове на Асоциацията оперират. За постигане на целите ще търсим активно партньорство с браншови, екологични и работодателски организации както на локално, национално и намеждународно нива”, заяви г-н Тома Гийо, Съпредседател на БАПИМ.

Учредители и първи членове са Автомагистрали Хемус АД, Андела АД, Ескана АД, Инермат АД, Камъни и пясък ООД, Кариери за чакъл и пясък – България ЕАД, МДЗ Балша АД, Огняново – К АД, Холсим кариерни материали Пловдив АД, Холсим кариерни материали АД.

Управлението на БАПИМ се състои от двама съпредседатели и управителен съвет от пет члена. Съпредседатели на БАПИМ са Тома Гийо, директор на Холсим Кариерни Материали АД и г-н Иван Богданов, директор на МДЗ Балша ЕАД. Г-н Гийо ще отговаря за международните връзки на БАПИМ, а г-н Богданов за работата на асоциацията в България.

От 16-те милиона лева изплатени към държавата като парични задължения по концесионни договори за 2008г, над една трета са постъпилите средства от компаниите-учредители на Асоциацията, сочат данни на Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Пак по данни на МРРБ, около 25 % от внесените суми са били преведени към бюджетите на общините, което прави БАПИМ естествен партньор на общините и при разработване на публично-частни проекти в областта на устойчивото развитие (рекултивация и биоразнообразие).

Един от основните приоритети на асоциацията ще бъде набирането на нови членове сред всички компании, които спазват законовите регулации, загрижени са за околната среда и спазват етични бизнес норми.

Подкрепа и възможности за съвместо лобиране в институциите на ЕС, изрази г-н Антъни Фел, генерален секретар на Европейската асоциация на производителите на инертни материали (UEPG). „Радваме се, че в скоро време ще приемем БАПИМ като представител на една от най-новите страни членки на ЕС в семейството и на Европейската асоциация. Заинтересовани сме да научим повече за проблемите в индустрията в България и да съдействаме за адресирането им в Брюксел”, допълни г-н Фел.

БАПИМ е в процедура за приемане като пълноправен член в UEPG и асоцииран член на Българската Минна Камара.

Основни проблеми за решаването, на които Асоциацията ще използва всички законосъобразни възможности са нелегалния добив на инертни материали и съществуващия сив сектор в бранша. В дългосрочен план БАПИМ ще работи за устойчиво развитие на регионите, в които членовете на асоциацията извършват своята дейност.

Пресконференция за учредяването на Асоциация на производителите на инертни материали, 15.07.2009 г.

Изтоник: 
Ardency Consulting

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1359