Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Благотворителност

Вземи в gLOG
16 Юли 09, 21:26 / Автор: Spirit of Burgas
Spirit of Burgas се присъединява в борбата с бедността по света
SPIRIT OF BURGAS се присъединява в кампанията на Европейските институции с лозунг „Музиката против бедността!”, в която младите хора ще бъдат провокирани да се преборят с бедността по света.
Млади музиканти, граждани на Европа, са поканени да споделят своето послание за борба с бедността в музикален контест /конкурс, състезание/, организиран от офиса на Европейската Комисия EuropeAid. Победителят, селектиран чрез он-лайн гласуване, ще получи възможността да представи на сцена своята композиция от конкурса по време на Европейските дни за развитие. Те ще се проведат между 22 и 24 октомври 2009 в Стокхолм, Швеция.

Мобилизирането на младото поколение и по-специално европейците около каузата за борба със световната бедност е акт, чрез който Евросъюза иска да даде по-голяма гласност на този проблем в глобален мащаб и с това да очертае едно по-сигурно политическо бъдеще за човечеството.

„Днес младото поколение има шанс чрез музикалния контест да каже на света, че изчезването на бедността не е утопия, а реална цел.“ – са думи на Луис Михел - Европейски комисар по развитието и човешките права.

„Музиката не познава граници, тя не прави разлика между богатство и бедност. Тя носи енергия и позитивни усещания. Какъв по-добър начин от този за младите талантливи музиканти в Европа да се активират, за да се присъединят към нашата цел: редуциране на бедността на нашата планета! Аз очаквам множество участници от цяла Европа да се включат в надпреварата, за да бъдат представени в Стокхолм.” - отбелязва Бенита Фереро-Уалднер – комисар по външните отношения и европейската политика на добросъседство.

Посредством социалните мрежи в интернет и музикални фестивали като SPIRIT OF BURGAS, млади хора между 15 и 30 години са поканени да се присъединят към музикалния формат за борба с бедността в глобалната мрежа. Гласуването ще се случи он-лайн до 09.09.`09 г. в 09:09 ч. Победителите ще получат професионален запис на песента си и възможност да я изпълнят в Стокхолм по време на Европейските дни за развитие 2009.

Музикалният контест ще бъде отворен в рамките на кампанията „Аз се боря срещу бедността”, чието начало бе поставено в края на 2008 г. Чрез он-лайн интерактивни презентации, млади хора се запознават с политиката за развитие, както и с конкретни проекти в сферата на търговията, контрола върху качеството на храните и водата, образованието, инфраструктурата, превенцията от конфликти, здравеопазването, демокрацията и човешките права.

SPIRIT OF BURGAS е сред големите музикални фестивали, провеждани на територията на Стария континент, избран от Европейската комисия като форум, на който младите хора да се запознаят с целите на кампанията и условията за музикалния контест.

Освен в кампанията за борба с бедността по света Spirit of Burgas се присъединява и към още една социална кауза, в която са се включили и редица популярни български групи и личности. Това е инициативата „И АЗ МОГА” /”I Can Too”/, която е насочена към най-ощетените членове на обществото ни, а именно – децата с увреждания. Тя цели промяна на обществената нагласа към децата с увреждания и техните семейства, а от там и промяна в социалния им статус, запознавайки широката публика с истинските им проблеми и нужди.

Една от целите на инициативата е откриването на Дневен център за деца с множествени увреждания, отговарящ на европейските стандарти, какъвто в България все още не съществува.


За повече информация за „Музиката срещу бедността”:
Сайтове на английски:

Контест „Музиката срещу бедността”: http://www.ifightpoverty.eu/index_en.htm

Facebook група „Музиката срещу бедността”: www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=119017694618

Европейски дни за развитие :http://www.eudevdays.eu/index_en.htm

Сайтове на френски:

http://www.ifightpoverty.eu/index_fr.htm

http://www.eudevdays.eu/index_fr.htm
За повече информация за инициативата „И АЗ МОГА”:
Сайт на български:

http://icantoo.eu/index.php
За SPIRIT OF BURGAS: www.spiritofburgas.com

Билетите за фестивала се продават от 18 Май в мрежата на Евентим

Еднодневен билет струва 40 лв.

На входа на фестивала дневен билет ще струва 50 лв

Тридневните билети са 100 лв.

На входа на фестивала билетите ще струват – 120 лв.

За информация: 

Анастасия Манлихерова
Public Relations

SPIRIT of Burgas

+359898593555

anastasia@spiritofburgas.com

www.spiritofburgas.com

Източник:
Spirit of Burgas

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.5227