Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

Вземи в gLOG
17 Юли 09, 08:01 / Автор: Българска Мрежа на Бизнес Ангелите
BBAN създаде първата европейска онлайн платформа за предприемачи
Българска Мрежа на Бизнес Ангелите обяви старта на нова платформа за предприемачи. Чрез новата система те могат да открият своите бъдещи ментори и дялови инвеститори за своите проекти. Едновременно с това бе лансиран и нов уебсайт, който представя процеса по намиране на бизнес ангели.
16 Юли 2009 г., четвъртък, София - Българска Мрежа на Бизнес Ангелите обяви старта на нова платформа за предприемачи. Чрез новата система те могат да открият своите бъдещи ментори и дялови инвеститори за своите проекти. Едновременно с това бе лансиран и нов уебсайт, който представя процеса по намиране на бизнес ангели.

На www.startbusiness.bg, сайт с предимно образователна цел, са представени накратко най-важните стъпки, които трябва да познават собствениците на малък бизнес, за да открият своя инвеститор сред кръга на членуващите бизнес ангели в българската Мрежа. След като се появи конкретна бизнес идея, предприемачът трябва да реши дали ангелите-инвеститори са подходяща алтернатива за финансиране на проекта. Това са състоятелни физически лица, които осигуряват финансиране и менторство, срещу дял в перспективни компании, дори в идейна фаза. За да открие инвеститор, предприемачът трябва да потърси съдействието на Българска Мрежа на Бизнес Ангелите, която ще разпространи проекта му сред нейните инвеститори. Когато е налице интерес се преминава към втори етап - срещи, презентации и преговори, като се обсъждат конкретните параметри на сделката между бъдещите партньори.

На практика е достатъчно всеки, който има подходяща идея, първо да представи своето предложение пред Мрежата, за да открие своя бъдещ партньор в бизнеса. Именно за да улесни обработката и подаването на проекти, BBAN създаде специална Платформа на Предприемача (http://ventures.bban.eu). Чрез тази нова система всеки, който търси капитал за създаване на нова фирма или развитие на съществуващ бизнес, може да представи онлайн своя проект до всички инвеститори в Мрежата. Регистрацията отнема до час, а одобрение се получава в рамките на 48 часа.

В Европа няма Мрежа, която разполага с подобно интегрирано локализирано решение, въпреки че броят на организациите надвишава 300, а бизнес ангелите на континента се оценяват на около 75 хил. души. „Предприемачите и инвеститорите в България получават възможности, каквито не се предоставят дори в най-развитите пазари на неформален рисков капитал” – заяви Борислав Бориславов, управляващ партньор в BBAN. „Бизнес ангелите са неформални инвеститори, които взимат решение след като се запознаят лично с предприемача. Предизвикателството бе да се възползваме от възможностите на технологиите без да нарушаваме този принцип. Сега началното представяне на проектите е значително по-лесно.” По данни на Европейската Асоциация на Мрежите от Ангели (EBAN), от 100 подадени към тях предложения, едва 20 достигат до бизнес ангелите, като 20% от тях получават финансиране. Благодарение на новата технология, броят на представените проекти, както и качеството им, реално се увеличават, като така нараства и шансът всеки проект да открие своя инвеститор.

Платформата предоставя значителни нови възможности за предприемачите в България и чужбина. Всеки предприемач може да въведе толкова информация, колкото сам счете за необходимо относно своя проект, като не се изисква предварително представяне на бизнес планове, анализи и документи. Заедно с това, системата позволява пряк контакт със заинтересованите инвеститори, при това без да се разкрива тяхната идентичност, освен ако те не пожелаят това. Всеки проект може да бъде представен на български и английски език, което позволява достигането до чуждестранни инвеститори и осъществяването на международни сделки. По данни на английската агенция за иновации NESTA, близо 25 % от инвеститорите във Великобритания например са склонни да инвестират и зад граница. Достъпът до тях вече е възможен.

За бизнес ангелите, членуващи в Мрежата, BBAN разработва и отделна платформа, която ще позволи обмяна на коментари между регистрираните инвеститори, общо рейтингуване, оценка и синдикиране по проекти, като това цялостно ще улесни процеса по подбор и осъществяване на сделки.

Българска Мрежа на Бизнес Ангелите (BBAN)

Smart Money for StartUps

тел: +359 (2) 490 42 25 / 26

е-мейл: press@bban.eu

уебсайт: http://www.bban.eu

адрес: ул. Цар Самуил № 63, 1301-София, България

Източник: 
Българска Мрежа на Бизнес Ангелите

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0943