Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
20 Юли 09, 16:26 / Автор: Община Бургас
Солени ветрове ще завеят от „Охлюва” в петък и събота в Бургас
За първи път в Бургас ще се състоят летни празници на изпятата поезия „Солени ветрове”. Те са организирани от Клуба за авторска песен „Кръгът на барда” и читалище „Фар” с подкрепата на община Бургас.
Прессъобщение – 20.07.2009 г.

За първи път в Бургас ще се състоят летни празници на изпятата поезия „Солени ветрове”. Те са организирани от Клуба за авторска песен „Кръгът на барда” и читалище „Фар” с подкрепата на община Бургас.

Гости на празниците ще бъдат инициаторите на творческата среща "Морски струни" в Несебър - Живка и Иван Ненкови, арт-директорът на "Бардфест Ловеч" Милен Тотев, организаторът на Софийските празници на авторската песен Димитър Христов, организаторът на "Есенни бардове" Разград - Надя Денева, главният секретар на Съюза на българските композитори Стефан Илиев.

Гражданите и гостите на Бургас ще имат възможност да чуят и видят изпълнители с различна творческа физиономия, със свое място в палитрата на българските поети с китара. Сред тях са Славимир Генчев, Ивайло Диманов, Светлана Йонкова, Бойко Георгиев, Румен Спасов и Даниела Пенева, Красимир Кунчев, Румен Николов, Людмил Стойнов, Красимир Йорданов, Геновева Цандева, Иво Георгиев, Данчо Йорданов, Иван Шанса от Айтос.

Конкурсът ще има и участие от чужбина в лицето на Майк Блек от Великобритания. Бургаските бардове ще бъдат представени от популярните Атанас и Светлана Стоянови, Емил Ангелов, Невен Кидеров, Митко Таралежков, Георги и Надя Георгиеви, Веселин Щерев и Христо Граматиков.

Празниците ще се състоят два последователни дни на сцена „Охлюва” - на 24 и 25.07.2009 година /петък и събота/.

Организаторите са дали название на конкурсната програма „Срещу вятъра”. Тя ще започва и двата дни от 16.30 часа.

От 19.30 часа на 24 юли /петък/ ще прозвучат избрани песни на морска тематика “И това наричаме море”, а от 19.30 часа на 25 юли /събота/ е предвиден гала-концертът, на който ще прозвучат наградените песни, както и най-доброто от други изяви на бардовете.

Отличените автори ще бъдат наградени.


Пресцентър:

Община Бургас

Източник: Община Бургас

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1129