Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
22 Юли 09, 14:05 / Автор: United Partners
Испанската полиция провежда операция срещу използването на незаконно музикално съдържание в баровете на Екстремадура
Прес-службата на Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI) информира за проведената масирана операция на испанската полиция, насочена срещу пиратско използване на музикално видео чрез джубоксове в баровете на Екстремадура.
20 юли 2009, Брюксел. – Прес-службата на Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI) информира за проведената масирана операция на испанската полиция, насочена срещу пиратско използване на музикално видео чрез джубоксове в баровете на Екстремадура.

По официални данни близо 100 полицая от 6 районни полицейски управления са инспектирали в продължение на 12 часа 47 бара в Екстремадура, като са конфискували общо 25 джубокса с незаконно музикално видео съдържание. Счита се, че генерираната печалба от доставчика на тези джубоксове в различните заведения възлиза на близо 1 милион евро.

Полицията е провела разследване по информация, получена от испанската организация на правоносителите AGEDI и нейното анти-пиратско звено, за да разкрие и компанията - доставчик на машините, и да арестува нейния управител .

Джубоксовете работели в баровете на Екстремадура с пускане на монети, а на техните хард-дискове имало голямо количество защитено музикално съдържание. Операцията е отговор на нарастналата злоупотреба с музикално съдържание в редица заведения в Испания и демонстрира общата воля на правоприлагащите органи и правоносителите за по- категорично налагане на закона.

„Бихме се радвали, ако и българската полиция реагира по подобен решителен начин на масовото нарушаване на Закона за авторското право и сродните му права в България и на злоупотребата с музика в редица барове, дискотеки, ресторанти, кафета, хотели и други туристически обекти в цялата страна. Нашият опит за законодателно уреждане на коректното бизнес-ту-бизнес отношение към публичното изпълнение на музика бе блокиран от депутатите-хотелиери в 40-то Народно събрание и сега не ни остава нищо друго, освен да търсим прилагането на санкции срещу нарушителите, вкл. и с участието на полицията.” – коментира изпълнителният директор на БАМП, Ина Килева.

За повече информация:

Ина Килева, Изпълнителен директор на БАМП

Тел. 02/963 27 57, e-mail: ina.kileva@bamp-bg.org

Източник:
United Partners

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5276