Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Общество

Вземи в gLOG
22 Юли 09, 15:22 / Автор: United Partners
Беглика Фест 2009: стартът е даден!
Официалният старт на второто издание на Беглика Фест ще бъде даден с интерактивна изложба за Националните паркове в България. Откриването е на 23 юли от 18.00 ч. в Полския институт – София (ул. „Веслец” 12). Събитието ще бъде представено от инж. Тома Белев – директор на Национален парк „Витоша”. Изложените материали са предоставени от управлението на Асоциацията на парковете в България. Инициативата е част от информационна кампания за опазване на природната среда чрез устойчиво ползване на защитените територии и потребление на органични продукти, която се осъществява благодарение на програма "М-тел ЕКО Грант", финансирана от Мобилтел ЕАД.
Беглика Фест 2009 Официалният старт на второто издание на Беглика Фест ще бъде даден с интерактивна изложба за Националните паркове в България. Откриването е на 23 юли от 18.00 ч. в Полския институт – София (ул. „Веслец” 12). Събитието ще бъде представено от инж. Тома Белев – директор на Национален парк „Витоша”. Изложените материали са предоставени от управлението на Асоциацията на парковете в България. Инициативата е част от информационна кампания за опазване на природната среда чрез устойчиво ползване на защитените територии и потребление на органични продукти, която се осъществява благодарение на програма "М-тел ЕКО Грант", финансирана от Мобилтел ЕАД.

Беглика фест 2009Освен да разглеждат снимки, посетителите ще могат да се превърнат в съавтори на плакатите на Беглика Фест, като на разположение ще имат био бои и рециклирана хартия. Всичко това на фона на съвременна балканска музика, представена от DJ Phоenix…




ЗА БЕГЛИКА ФЕСТ

Второто издание на Беглика Фест ще се проведе от 5 до 9 август. Тази година фестивалът ще бъде в защитената местност Батлъбоаз край язовир Голям Беглик, Западни Родопи. Организаторите от сдружение „Байкария” се надяват, че отново ще дойдат хора, които ще споделят идеята „по-близо до природата” и ще се впуснат в спортните, музикалните, самоделните и всякакъв друг инициативи, които фестът предлага.

Благородната мисия на фестивала отново е свързана с глухаря – 5% от събраната сума от продажбата на фланелки ще бъде отделена за рядко срещаната в Европа птица, чийто произход датира от терциера до днес. Целта е да се обявят няколко ключови местообитания на глухари в Родопите за защитени местности. Дизайнът на тазгодишните тениски на феста беше избран след конкурса „Нарисувай ми глухар!”.

Който е бил вече на Беглика Фест или поне познава дейността на „Байкария”, със сигурност знае, че без колела не може да мине. Районът на феста предлага прекрасни условия за велосипедизъм. Другите спортове са плавене с каяк, катерене по въжена градина и старата класика - бой с фунийки. Това са и четирите дисциплини в отборната надпревара „якобой”, който ще продължи три дни, така че ... да ви е яко!

Друг интересен момент в програмата е фестивалът на свободния полет „Лудото пиле”, който ще реализира вечния порив на човека да лети (от рампата на язовир Голям Беглик). Апаратите за летене са самоделно направени съоръжения, рожба на техническата мисъл. Прототип беше конструиран по време на Малкия сезон на театър „Сфумато”.

Музиката в първите два дни на феста ще бъде за Life Trans Circle, Дръм Склад и оркестър Сливен с ръководител познатият ни гайдар от миналото издание на фестивала Колю Иванов. На 7 август ще чуете изпълнителите от „Мерак Стандарт” – музикалният лейбъл на Беглика Фест, както и групите Джезве и Попара и диджеите DJ Dharba, Quantone, Surbahar, Kliment, II por и др. Дива и по балкански огнена ще бъде следващата вечер на феста. На сцената ще се вихрят оркестър Карандила, AS, Plastic Bo, DJ Бай Поп, Dubdoer, DJ Phoenix, Balkansky. За първи път в България ще чуете Shakalaкazoo от Сърбия и биджеите Nevenko и Crna Trava, които ще забъркат балканска манджа с грозде и разнообразни електронни съставки. Acidtrip, Targy, Exo ще пускат на 9 август. В програмата са включени още Senor Buffo & The Synchronizers, Sposob, Osil Amuk, Daft Dub, Good Soul Food, Sofia Dub Club, Ogonek, Digital Soul и М@d Twist.

Дните на феста ще бъдат осмисляни с хора, уроци по гайда, цирк, работилници за билките, мебели от природни материали, изграждане на глинена пещ, множество филми и презентации.

Тази година фестът ще има вход. Билетите вече са пуснати в продажба в мрежите на Ticketstream и Eventim – цената за 5 дни е 25 лв. при предварителна продажба и 30 лв. на място.

Настаняването ще бъде в палатков лагер, а осигурен транспорт има от град Батак. Така че стягайте раниците и палатките! И ще се срещнем сред природата!

Съдействие за организирането и осъществяването на Беглика Фест 2009 оказаха МТел, Български червен кръст, Загорка, Полски институт София, Британски съвет, Solarpro, хотел „Сезони”, магазин „Слънце и Луна”, вегетариански ресторант „Back Home”, Makalu Sport, bTV, сп. Едно, радио rfi, zar.bg, граждански портал за околната среда bluelink.net, медийна агенция „Аргента”, quim.org, bgelectronic.net.

За допълнителна информация:

Ивета Емилова

0888 613 083

http://beglika.org/bg

Източник: United Partners

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.1981