СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

22 Юли 09, 15:53 / Автор: ПР Агенция Crossroads Bulgaria
Gartner включи Radware сред визионерите в своя Магически квадрант за сектора на IPS решенията
Водещата аналитична компания Gartner постави доставчика на интегрирани бизнес решения Radware (http://www.radware.com/) сред визионерите в своя Магически квадрант Magic Quadrant за сегмента на системите за превенция на мрежови атаки (IPS - Intrusion Prevention System). У нас решенията на Radware се предлагат от системния интегратор eFellows (http://efellows.bg/index.php), който е Елитен партньор (Elite Partner) на компанията.

„Според нас, позиционирането ни в групата на визионерите е потвърждение на широките ни познания за пазара на решения за мрежова сигурност и нашата отдаденост на този бранш“ - посочи Ави Чесла (Avi Chesla), вицепрезидент, отговарящ за продуктите за сигурност в Radware - „Ние се фокусираме върху предоставянето на подходяща комбинация от иновативни технологии за разкриване и защита, за да посрещнем по най-добрия начин изискванията на клиентите ни.“

Решението DefensePro на Radware е сред водещите системи за сигурност от типа IPS (Intrusion Prevention System) в световен мащаб. То е базирано на технологията APSolute Immunity, разработена от Radware и гарантира непрекъсваемостта на бизнес процесите, защитавайки корпоративните приложения както от известни видове атаки, така и срещу нови заплахи. DefensePro е цялостно решение, което се справя успешно както с „червеи“, програми тип „троянски кон“ и ботове, така и с SSL – базирани атаки или такива, насочени срещу VoIP – приложенията. Решението включва уникална технология, базирана на поведението на мрежата, която генерира автоматично сигнатури в реално време. Тя гарантира защитата срещу заплахи, които не се основават на налични уязвимости, както и срещу атаки от типа zero – minute.

Повече за eFellows

eFellows (http://www.efellows.bg/) предлага цялостни решения за изграждане на информационната и комуникационна инфраструктура за малки, средни и големи компании, както и за държавната администрация. Компанията има опит от голям брой успешни проекти в банковия сектор, енергетиката, транспорта и логистиката, масмедиите и др. Освен с Radware, eFellows е в партньорски взаимоотношения със Cisco Systems, Microsoft, Hewlett – Packard, Aladdin, Barracuda Networks и Lancope.

Източник: ПР Агенция Crossroads Bulgaria, Konsultirai.me