Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
23 Юли 09, 08:47 / Автор: Майкрософт България
Майкрософт пуска за производство (RTM) Windows 7 и Windows Server 2008 R2 - новите версии на операционните си системи
Над 10 милиона души взеха участие в програмата, благодарение на която инженерите на Майкрософт изградиха един стабилен и надежден Windows 7. Windows 7 ще бъде пуснат за продажба за крайни клиенти по целия свят през месец октомври тази година.
София, 23 юли 2009 г., – Майкрософт обяви пускането за производство (release to manufacturing - RTM) на Windows 7 и Windows Server 2008 R2, новите версии на операционните си системи за десктоп и за сървъри. 

На Световната партньорска конференция, главният изпълнителен директор Стив Балмър отбеляза, че не толкова се намираме в икономическа рецесия, колкото в режим на икономическо рестартиране. Информационните технологии ще ръководят процеса на обновяване, а защо не точно Windows 7 да е катализаторът, допълни той. В изказването си вицепрезидентът Бил Вехте цитира анализ на IDC, според който се предвижда US$18 печалба за партньорите срещу всеки долар печалба за Майкрософт. 

Обявяването на RTM версията е много важна стъпка за компанията, тъй като с приключването на тази фаза от разработването, партньорите започват да подготвят новите си продукти навреме за официалното им пускане на пазара в световен мащаб. Windows 7 ще бъде пуснат за продажба за крайни клиенти по целия свят през месец октомври.  Както друг път, така и сега, настоящите клиенти, закупили Windows през обемно лицензиране, MSDN и TechNet абонатите ще бъдат първите, които ще получат достъп до Windows 7 и Windows Server 2008 R2 в следващите няколко седмици. 

Пускането за производство на Windows 7 и Windows Server 2008 R2 е важен момент не само за Майкрософт. Windows 7 се предоставя на партньорите с предсказуем набор от функционалности в предсказуем срок, което позволява на ОЕМ партньорите да се фокусират върху стойността и диференциацията на продукта за крайните клиенти.  

Майкрософт  се вслушва в изискванията на потребителите си и новата операционна система е създадена така, че да отговори в максимална степен на очакванията им. Windows 7 работи върху най-широка гама от хардуерни конфигурации - от нетбуци до мощни машини за гейминг. Специалистите на компанията работиха в тясно сътрудничество с OEM партньорите, за да могат техните компютри с Windows 7 напълно да удовлетворяват функционално потребителите. 

Разбира се, достигането до този етап е резултат и от огромния брой мнения и препоръки, които Майкрософт получи от милиони хора по цял свят, които тестваха Windows 7. Над 10 милиона души взеха участие в програмата и благодарение на техните препоръки инженерите на Майкрософт изградиха един стабилен и надежден Windows 7.  

Сред най-важните характеристики на Windows 7 е фактът, че новата операционна система е проектирана така, че да пести енергия.  С нови интелигентни начини за управление на консумацията, Windows 7 може да пести енергията, нужна за захранване на мониторите, твърдите дискове и като цяло за цялата компютърна конфигурация. От своя страна, Windows Server 2008 R2 помага на потребителите да управляват разходите за енергия, като при слабо натоварване на процесора намалява броя на използваните ядра.  

Windows 7 и Windows Server 2008 R2 правят потребителите по-продуктивни, като автоматизират ежедневни задачи, предоставят по-високо ниво на сигурност и дават възможност за по-лесно управление и намаляване на разходите. 

За  Майкрософт:
Основана  през 1975 г., Майкрософт (Nasdaq “MSFT”) е световен лидер в развитието на софтуер, услуги и  решения, които помагат  на хората и на бизнеса  за пълна реализация на техните възможности. През 2009 г. Майкрософт отбелязва 10 години от откриването на офиса си в България. 

За  допълнителна информация:
Наталия Димитрова
“Връзки с обществеността”
Майкрософт България
Т: 02/9657 333
М: 0889 400 177
Е:
nataliad@microsoft.com

Източник: Майкрософт България



Браузърът ви може да не поддържа показване на това изображение.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1536