Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Благотворителност

Вземи в gLOG
27 Юли 09, 20:18 / Автор: Джей Ти Интернешънъл
Лятна академия учи младежи без родителски грижи как да успяват в живота
За трета поредна година в Лятна академия „Стъпка за България” български и американски младежи учат свои връстници без родителски грижи на умения за усепешен самостоятелен живот.
гр.Варна
19.07.2009г.

През изминалия уикенд завърши третата Лятна академия „Стъпка за България”, която се проведе по време на 3 седмици край Варна. Четиридесет деца от домове за деца, лишени от родителски грижи, от цялата страна станаха част от необикновения тренировъчен лагер, който се организира за трета поредна година. Докато всички са притеснени заради тепърва задълбочаващата се криза, нашите младежи имаха шанса не само да се насладят на морето в продължение на три седмиици, но и да научат много нови неща за живота, за себе си и за околните по време на разнообразни курсове и кръжоци, водени от младите организатори от фондация „Стъпка за България” и Джуниър Ачийвмънт Алумни Бизнес Клуб.

Хитът на зеленото училище тази година беше курсът по икономика и предприемачество, който превърна лагера в симулация на реална бизнес среда. Децата бяха разпределени по отбори, които изградиха собствени учебни компании, разпределиха ръководните и административни длъжности помежду си, написаха детайлни бизнес планове и маркетингови стратегии, и произведоха собствени продукти. Накрая дори продадоха продуктите си на гости и приятели по време на специално изложение на продукцията по време на официалната церемония по закриването. Симулацията е част от световните икономически образователни програми на Джуниър Ачийвмънт, които бяха стриктно водени от подготвени ментори на Джуниър Ачийвмънт Алумни Бизнес Клуб България.

Освен ежедневните занимания по английски език, компютърни умения, икономика и мениджмънт, децата имаха възможност да изявят и максималния си творчески потенциал във всекидневни кръжоци по танци, китара, пеене, фотография и спорт. Голям интерес сред младежите предизвикаха и курсовете по йога и кръжоците по медитация. Курсът по управление на мисленето, воден от треньори на Университет на 21вия век, също беше сред най-популярните.

Повечето преподаватели на младежите са техни връстници от гимназисти, студенти и специалисти от български университети, както и представители на бизнеса. Специално за Академията във Варна пристигнаха и 5 американски доброволци, за да преподават английски език. Американските студенти идват от най-престижните университети в Щатите и са част от програмата благодарение на партньорство между Фондация „Стъпка за България” със световната фондация „Уърълд Тийч”. От Франция пък се включи младата режисьорка Мод Кот, за да снима филм за лагера и участниците.

По време на Лятната академия десетките българчета, лишени от родителски грижи, успяха да начертаят картата на своето мечтано бъдеще чрез индивидуални сесии по професионално планиране и чрез срещи с гости професионалисти. Срещите с гости дадоха уникална възможност на всеки от младежите не само да получи много информация за живота в реалния свят, но и да създаде десетки позитивни и полезни контакти с преподаватели, бизнесмени и връстници от България, САЩ и Франция. Младежите се радваха на подкрепата и менторските консултации на гости от Девин, БТК, Софарма Имоти, ПроКредит Банк и специално пристигналият за програмата Емил Вис от Швейцарскиото консулство в Кеймбридж, който подкрепя програмата от самото й начало.

Академията се организира за трета поредна година и адресира един от най-сериозните проблеми поставени пред децата в институците. След навършване на пълнолетие те често остават на улицата и са принудени да се оправят сами в джунглата на живота, а както знаем младежите не излизат подготвени за подобен сблъсък със реалността и за съжаление попадат в неблагоприятни среди. От октомври 2009г. Фондация „Стъпка за България” и Джуниър Ачийвмънт Алумни Бизнес Клуб ще провеждат и целогодишна комплексна обучителна програма „Стъпи в бъдещето! (Умения за самостоятелен живот)” за децата от домовете в София, Пловдив, Варна, Бургас и Берковица. 

Източник: Джей Ти Интернешънъл
Снимки: Фондация „Стъпка за Бълагрия” 

За контакти:

Борис Колев
Джуниър Ачийвмънт Алумни Бизнес Клуб България
+359 884 781 265;
+359 889 582 718;
boris@alumni-bg.org;
www.alumni-bg.org 

Източник:
Джей Ти Интернешънъл

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1632