Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Спорт

Вземи в gLOG
30 Юли 09, 14:29 / Автор: Община Бургас
Община Бургас изгражда нов плувен комплекс до „Флората”
Община Бургас започна строителството на нов градски плувен комплекс. Той ще заеме мястото на стария, намиращ се зад „Флората” в Морската градина. В продължение на десетки години съществуващите там корита се използваха като резервоари за поливане на парковата растителност.
Прессъобщение - 30.07.2009 г. 

Община Бургас изгражда нов плувен комплекс до „Флората”, 30.07.2009 г.Община Бургас започна строителството на нов градски плувен комплекс. Той ще заеме мястото на стария, намиращ се зад „Флората” в Морската градина. В продължение на десетки години съществуващите там корита се използваха като резервоари за поливане на парковата растителност.

„Това безумие ще бъде поправено и в тях ще бъдат изградени два басейна - един 50-метров и един по-плитък 20-метров за начинаещи плувци. Те ще имат подгряваща инсталация, работеща с газ. Това ще позволи басейните да се ползват 10 месеца в годината, а при мека зима и целогодишно”, заяви кметът на община Бургас Димитър Николов, който днес инспектира започналото изпълнение на проекта заедно със заместника си Костадин Марков.

В рамките на комплекса ще има обслужваща сграда, включваща санитарни възли, съблекални за мъже и жени, помещения за треньори и кафене.

Конкурсът за изпълнение на проекта бе спечелен от бургаската фирма „Спа дизайн”. 1 300 000 лв. е сумата, която ще се изразходи за строителството на новия плувен комплекс.

В Бургас има 5 спортни клуба по плуване и 2 по водна топка. Досега те използваха през зимата закрития басейн в Младежкия културен център, а през лятото открития в к-с „Славейков”. Новият плувен комплекс в Морската градина ще им даде възможност да работят нормално и да обхванат в школите си повече деца. Общинска администрация се надява плувните спортове в града да се развият с бързи темпове и състезателите от местните клубове да представят Бургас още по-успешно в национални и международни състезания.

Община Бургас продължава да търси подходящи терени и възможности за изграждане на нова спортна инфраструктура в града.

Пресцентър:

Стефан Минчев

0899 255 569

Източник:
Община Бургас

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.8634