Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
30 Юли 09, 22:15 / Автор: United Partners
18 години затвор за ръководителите на свързани пиратски престъпни групировки в Англия
По информация на Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI), четирима ръководители на престъпна мрежа за разпространение на пиратски дискове, свързани с престъпна операция за няколко милиона британски лири, са получили общо 18 години присъда от Кралския съд в Саутуарк, Великобритания. Бандата е доставяла по системата „на едно гише” пиратска продукция за продажба от други престъпни групировка в страната.
Прес съобщение
София, 30.07.2009 г.

Лондон, 29 юли 2009 – По информация на Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI), четирима ръководители на престъпна мрежа за разпространение на пиратски дискове, свързани с престъпна операция за няколко милиона британски лири, са получили общо 18 години присъда от Кралския съд в Саутуарк, Великобритания. Бандата е доставяла по системата „на едно гише” пиратска продукция за продажба от други престъпни групировка в страната.

Процесът срещу нарушителите започва през 2006 г., след акция на митническите служби в Обединеното кралство (HMRC) на Лондонското летище. В колет, адресиран до един от подсъдимите, Рафи Шейх, са открити десет сребърни диска, които се считат за копия на матрици за производство на пиратски дискове.

След проверка на пратката от Федерацията срещу кражбата на авторски права (FACT), със съдействието на IFPI, се потвърждава, че всеки от тези дискове е отпечатък на оригинално мастър копие и може да бъде използван за възпроизводството на информацията в производствен режим.

Със съдействието на FACT е проведено полицейско наблюдение на различни бизнес адреси и частни домове, свързани с директорите на въвлечената в аферата компания – Samrana Ltd. и нейните партньори.

Заподозряните са инвестирали значителни средства в незаконна дейност още от 2003 г. Получените печалби са толкова големи, че са им позволили да закупят индустриални линии за производство на оптични дискове в Харлоу през 2005 г.

Разкриването и конфискацията на генерираните от престъпната им дейност средства продължава. Над 106 000 британски лири са открити в различни скривалища в къщата на заподозряните. Разследването показва, че зад това незаконно производство стои и трафик на незаконни имигранти от Китай. Същите са били вкарвани незаконно в страната и укривани във „фабрики” за криминално производствно на оптични дискове, устроени както в индустриални сгради, така и в частни домове и къщи.

„Полицейското разследване по това сложно дело бе изключително и е наистина чудесен пример за публично-частно парньорство в интерес на креативната индустрия, изпращайки ясен сигнал, че ще концентрираме всички наши общи усилия за справяне с такъв тип организирана престъпност.”, каза Пол Уорън, координатор анти-пиратска дейност в IFPI.

„Добре свършеното полицейско разследване и последвалите присъди за незаконно производство и разпространение на оптични дискове във Великобритания показва, че проблемът с физическото пиратство продължава да е на дневен ред. Очевидно е, че когато има добро публично-частно партньорство и работеща съдебна система успехите са налице и имат силата на обществено послание.”, коментира изпълнителният директор на БАМП, Ина Килева.

За повече информация:

Ина Килева, Изпълнителен директор на БАМП

Тел. 02/963 27 57, e-mail: ina.kileva@bamp-bg.org

Източник:
United Partners




Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.6513