Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
04 Август 09, 09:03 / Автор: Британски съвет
Британски съвет представя изложбата „Дарвин сега” в Асеновград
Изложбата отразява живота на Чарлз Дарвин, неговата основополагаща теория и идеите му и обяснява как те продължават да влияят на съвременните изследвания в областта на биологията и медицината.
В периода 5 – 30 август Британски съвет в партньорство с Националния природонаучен музей при БАН ще представят изложбата „Дарвин сега” в Палеонтологичния музей в Асеновград. Изложбата отразява живота на Чарлз Дарвин, неговата основополагаща теория и идеите му и обяснява как те продължават да влияят на съвременните изследвания в областта на биологията и медицината.

„Дарвин сега” е приносът на Британски съвет към международното отбелязване на 200 години от рождението на бележития учен и 150 години от публикуването на неговия „Произход на видовете". Тя е част от програмата за отбелязване на 75 годишнината от създаването на Британски съвет и съвпада с 120-ия юбилей на Националния природонаучен музей при БАН.

Изложбата се състои от 16 панела, в които са представени различни аспекти от живота и трудовете на Дарвин. Те са посветени на пътуването му на кораба „Бийгъл", неговия дневник, теорията му за еволюцията, мненията на съвременниците му за „Произхода на видовете”, връзката наука – религия и неговата научна кореспонденция и съдържат текстове, фотографии и скици. Изложбата предлага възможност на посетителите да споделят собствените си идеи за Дарвин и еволюцията. Един от най-интересните експонати е еволюционното дърво.

Дизайнът на „Дарвин сега” е изработен от британското Арка Дизайн Студио, а текстовете към него са на Джон Търней, британски журналист и писател, който отразява научни теми. В България панелите са изработени от Принт Визия.

За журналисти – Заповядайте на официалното откриване на изложбата „Дарвин сега” на 5 август 2009, сряда, от 18.00 часа в Палеонтологичния музей в Асеновград.

Бележки за редакторите:

Британски съвет работи последователно в областта на комуникация на науката и разбираемото говорене за наука. Част от събитията ни в тази област са проекта „Красива наука”, конкурсът „Лаборатория за слава”, срещите на Café Scientific.

Изложбата „Дарвин сега” бе представена в София в Националния природонаучен музей при БАН, в НДК в рамките на Салона на изкуствата, в Музея на медицината във Варна и в Балабановата къща в Пловдив.

Палеонтологичният музей в Асеновград е филиал на Националния природонаучен музей при БАН. Основан е през 1990 г.

За повече информация: Дияна Запрянова І Публични комуникации и маркетинг І Британски съвет І
Тел. 942 4210; 0887 424210 І E-mail: diana.zapryanova@britishcouncil.bg

Източник: Британски съвет

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1403