Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
04 Август 09, 23:37 / Автор: Община Бургас
Джон Лоутън представя община Бургас ... на 13 август
Премиерата на първата част от съвместния филмов проект на Община Бургас и телевизия СКАТ „Джон Лоутън представя ... община Бургас” ще бъде на 13 август от 21.00 часа на лятна сцена „Охлюва” в Морската градина.
Прессъобщение – 04.08.2009 г.  

Премиерата на първата част от съвместния филмов проект на Община Бургас и телевизия СКАТ „Джон Лоутън представя ... община Бургас” ще бъде на 13 август от 21.00 часа на лятна сцена „Охлюва” в Морската градина.

„Поздравявам екипа и почетният гражданин на Бургас, и на света Джон Лоутън за добре свършената работа и нестандартния подход по време на снимките в Бургас”, заяви кметът на Бургас Димитър Николов по време на пресконференция с участието на рок легендата Джон Лоутън. „Убеден съм, че гледайки филма бургазлии ще преоткрият красотата на родния си град, а тези които не са идвали тук бързо ще поправят тази грешка”, допълни още кметът.

„Аз цял живот съм правил музика, но филм снимам са първи път – това е нещо ново за мен”, сподели Джон Лоутън и разказа, че един концерт продължава 1.30 или 2.00 ч., а снимките на един филм – месеци.

По време на срещата Джон Лоутън разказа, че идеята на първата част от филма, сниман през зимата, е да представи Бургас не толкова като туристическа дестинация, а да покаже красотата на природата, обичта на хората към града си и неща, които не могат да бъдат прочетени в туристическите справочници. Рок певецът сподели, че музиката в тази част на филма е негова и е изпълнена от бразилски музиканти.

Екипът на филма сподели, че той е със субтитри, според това къде ще бъде излъчван и е предназначен предимно за хората, които не знаят много за България и Бургас. Валери Симеонов допълни, че лентата има образователно значение и затова записи на филма ще бъдат предоставени в общината и на туристическите програми, които заявят интерес да го излъчат.

Джон Лоутън сподели, че ще зарадва всички свои фенове в Бургас с концерта, който ще изнесе на 9 август /неделя/ от 21.00 часа в Летния театър и допълни, че в момента са започнали снимките на втората част от филма „Джон Лоутън представя ... община Бургас”.

„Хората, историята и традициите на България са вече част от живота ми. Преди 5 години, когато пристигнах тук за първи път, не знаех много за вашата страна, но сега може би знам повече от някои българи за нея”, завърши той.

Пресцентър:

Радостин Рачев

Тел. 0896 770 576

Източник:
Община Бургас

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1127