Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
07 Август 09, 12:38 / Автор: Община Бургас
Бургас се готви да посрещне хилядите фенове на SPIRIT OF BURGAS
Централният плаж и прилежащата му част от Морската градина в Бургас ще претърпят пълна промяна през следващата седмица. Фестивално градче със седем сцени и къмпинг зона за посетителите на SPIRIT OF BURGAS /”Духът на Бургас”/ започва да се строи там от 11 август.
 
Централният плаж и  прилежащата му част от Морската градина  в Бургас ще претърпят пълна промяна  през следващата седмица. Фестивално градче със седем сцени и къмпинг зона за посетителите на SPIRIT OF BURGAS /”Духът на Бургас”/ започва да се строи там от 11 август /вторник/. Това беше обявено днес /6 август/ в рамките на пресконференция с участието на Весела Йорданова - директор на общинска дирекция „Култура, маркетинг и връзки с обществеността”, Михаил Куцев – директор на общинско предприятие „Летен театър, фестивали и концерти”, Крис Гилис – мениджър на фестивала, Иван Вълков от DS MUSIC, Павлин Михов – директор на общинска дирекция „Екология” и Мариян Ангелов – началник-отдел "Контрол на инженерната инфраструктура и транспорта" в Община Бургас.

Фестивалната зона ще обхваща същата територия като миналата година плюс зона за къмпинг, която ще бъде разположена върху плажната ивица до пристанището. Главната сцена тази година ще бъде изградена на мястото на старата пързалка на централния плаж. От 10 август /понеделник/ започва ограждането на фестивалната територия. В рамките на два дни /11 и 12 август/ ще бъдат построени и оборудвани сцените и къмпина.

В дните преди и по време на фестивала затворени улици няма да има. Временно ще се въведе пропускателен режим за улиците „Ал. Батенберг” от страна на площад „Царица Йоана” /от 10 август/ и „Цар Симеон I” при входа на фестивала /в дните на събитието/. Три паркинга ще обслужват само камионите и леките автомобили на организатори, изпълнители и технически лица към фестивала. Това са: паркингът на общинско предприятие „Спортни имоти” на ул. „Ал. Батенберг”, паркингът пред хотел „Приморец” и този до Фрегатата.

За осигуряване сигурността на посетители и изпълнители по време на фестивала ще се грижат 136 частни охранители, представители на Охранителна полиция, Жандармерия, КАТ, ДОТИ-Бургас, Специализирано звено за борба с масовите безредици, отдел „Управление при кризи, обществен ред и сигурност към Община Бургас, Водно-спасителна служба-Бургас, Служба „Пожарна безопасност и защита на населението”.

В дните на фестивала на двата входа /централния и откъм къмпинга/ ще има дежурни 2 линейки и 1 пожарна кола.

Във връзка с осигуряването на максимален комфорт за посетителите и участниците на територията на цялата морска градина и плажната ивица до края на тази седмица ще бъда извършена дезакаризация, а непосредствено преди фестивала ще бъде извършено и допълнително опушване срещу комари.

Тази година входът на фестивала ще бъде отворен в 19 ч. на 14 август, един час по-късно в сравнение с миналата година, а самите концерти ще започнат в 20 ч. На входа ще има три линии на проверка: на първата ще се проверяват сериен номер и баркод на билетите с цел недопускане на фалшиви такива; на втората линия ще се извършва проверка за забранени и опасни предмети, а на третата ще се събират билетите, в замяна на които посетителите ще получат гривни, които трябва да пазят до напускане на фестивала. Посетителите с тридневни билети ще получат една гривна, която ще важи за трите дни, еднодневните гривни са с различен цвят за всеки ден с цел предотвратяване на злоупотреби. 

Хора с увреждания ще могат да влязат на фестивала безплатно, като предварително заявят желанието си за това в Общината. За тях ще има специално изградена рампа и платформа.

Посетители под 18 г. ще бъдат допускани само с придружители. На входа те ще получават различни гривни от останалите, които да ги отличават – на тези лица няма да бъде продаван алкохол.

Повече подробности за програмата на фестивала, правила може да намерите на сайта www.spiritofburgas.com 

Информация за Spirit of Burgas 2009, 14-16.08.2009 г.

Кристина Вълчева

Пресцентър – Община Бургас

0888 46 98 44 

Източник: Община Бургас

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.4637