Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Музика

Вземи в gLOG
09 Август 09, 12:43 / Автор: Програмата-Стара Загора
Live Zara Jazz ще се проведе на 11 август
Една jazz вечер със: Николай Карагеоргиев-китара Венцислав Благоев – тромпет, флюгелхорн Мирослав Турийски – пиано, кийборд Младен Димитров – барабани
Live Zara Jazz
Регионална Библиотека”Захарий Княжески”
11-ти август, вторник
Начало на концерта: 20:00 ч.

Една jazz вечер със:
Николай Карагеоргиев-китара
Венцислав Благоев – тромпет, флюгелхорн
Мирослав Турийски – пиано, кийборд
Младен Димитров – барабани

Повече от 5 години китаристът Николай Карагоргиев живее и работи в Берн, Швейцария. Николай завършва тамошната консерватория, специалност джаз китара. В момента свири със собствена група. Предстои издаването на първия албум на бандата.

Зад гърба си има успешни проекти с много български и западни джаз музиканти, сред които известният американски барабанист Били Кобъм, големият български пианист Антони Дончев и други. Николай има участия и в много фестивали. През лятото на 2007-ма пловдичанинът свири на фестивала в швейцарския град Лангнау, на чиято сцена по същото време забиват 2-ма от най големите съвременни джаз китаристи – Скот Хендерсън и Майк Стърн.

Венцислав Благоев е добре познато име на българската джаз сцена. Роденият в Благоевград музикант открива тромпета на 9 години.Тогава на дневен ред е класическата музика, но после Венци се влюбва в джаза и му остава верен и до днес. Венцислав Благоев също свири с много и различни музиканти по време своята кариера. Той си партнира на сцената с имена като Аким Танг, Кристиан Немет, Антони Дончев, Любомир Денев, както и с най-талантливия старозагорски джаз пианист Пламен Карадонев, с когото Венци направи невероятен концерт в Стара Загора през април.

Най-интересния предстоящ проект на 41-годишния тромпетист е участието му в „Пловдивски джаз вечери” през октомври, когато заедно с тромпета на българина ще засвири и този на един от най-големите световни майстори на този инструмент – Ренди Брейкър. Брейкър пристига под тепетата лично по покана на Венцислав Благоев.
Другото, не по-малко интересно име в афиша на Zara live jazz e това на младия пианист Мирослав Турийски.Той е роден през 1980 и като малък свири на класическо пиано. После се отказва от инструмента, но по-късно съдбата отново го връща кам пианото. Вече като студент по инженерна физика, Миро осъзнава, че науката е не е призванието на живота му и се завръща към музиката. Турийски свири с много различин музиканти, като един е най-впечатляващите му проекти е групата S.T. Maro band.

Най-малко като че ли се знае за барабаниста Младен Димитров. Интересен факт е, че пловдичанинът е завършил музикалното училище в родния си град с специалност обой, а после се насочва към барабаните. Също като Миро, Младен свири в групата S.T. Maro band.

Вход – с покани. Цена на поканата: 7 лв.

Поканите могат да се закупят от Информационния център в библиотека”Захарий Княжески”. Центърът работи от 8:30 до 17:00 ч.
За повече инфо: 0889/778 824 - Димитър Митев

Информация за Live Zara Jazz, 11.08.2009 г.

За контакти:0889/778 824 - Димитър Митев

Източник на информация (уебсайт): Програмата-Стара Загора, Община Стара Загора

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.551