Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Образование

Вземи в gLOG
10 Август 09, 17:19 / Автор: Комуникационна агенция Euro RSCG Sofia
Млади таланти от академиите на Сиско помагат за изграждането на мащабната мрежа на 21-вата Международна олимпиада по информатика
Сиско подкрепи престижното международно събитие и чрез предоставянето на комуникационно оборудване за локалната мрежа.
11 студенти от Мрежовите академии на Сиско, подбрани с конкурс, съдействаха за изграждането на мрежата на 21-вата Международна олимпиада по информатика, която се провежда от 8 до 15 август в Пловдив. Сиско подкрепи престижното международно събитие и чрез предоставянето на комуникационно оборудване за локалната мрежа.

Мрежата осигурява високоскоростно свързване на 400 компютъра към сървърите за обработка на резултата на състезателите. Използваните Сиско технологии и продукти гарантират непрекъсната работа, дори и при повреда на произволен компонент, както и защита на пренасяната информация и свързаните в мрежата компютри.

Интересен факт е, че преди 20 години България е основател и домакин на първата Международна олимпиада по информатика. Днес, 20 години по-късно у нас отново се очакват представители на над 80 държави, които ще мерят сили в информационните технологии.

Сиско традиционно инвестира в сферата на образованието навсякъде по света, тъй като е произлязла от университета Станфорд в САЩ. Компанията е световен лидер в мрежовите решения за Интернет и комуникационните технологии и се стреми да насърчава младите хора с интерес в тези области.

„Голяма част от участниците в 21-вата Международна олимпиада вероятно са преминали през курсовете на Сиско в своята държава и ще оценят усилията на 11-те студенти, които се погрижиха да им гарантират необходимия технически ресурс, за да се представят блестящо по време на състезателните дни”. Това коментира Драгостина Грънчарова, мениджър Бизнес развитие „Образователен сектор” в Сиско за Централна Европа. „Те успяха да натрупат уникален опит, който ще им бъде изключително полезен за бъдещата кариера”, допълни Грънчарова.
От стартирането на Програмата Сиско Мрежова академия през 1999 г. в България броят на обучените специалисти е над 15 000. В световен мащаб през Академиите преминават над половин милион души годишно. Обучените до момента студенти са над 2 милиона в 160 страни по света.

Програмата Сиско мрежова академия съчетава присъствено обучение и мултимедийни лекции в електронен вид с интегрирани тестове. Тя осигурява успешна подготовка на завършващите за работа в областта на мрежите и информационните технологии, както и за последващи специализации или техническо образование. Всяко училище, университет или друга организация с идеална цел, която е обучила и сертифицирала преподаватели и е внедрила курсовете от учебната програма на Сиско в своя учебен план, придобива статут на Сиско академия. Сиско дарява на своите академии всички курсове за обучение с тяхното учебно съдържание и планове, ръководства за преподавателите, разработени практически упражнения, тестове и онлайн система за регистрация и отчитане на резултати.

Подкрепата на Сиско за 21-вата Международна олимпиада по информатика е и продължение на пилотния проект, наречен Българско интернет поколение. Проектът стартира през учебната 2006/2007 година с дарение на мрежови технологии от страна на Сиско в 3 български училища и е с безсрочна продължителност. Оборудването, предоставено от Сиско и партньорите на компанията, позволява на учителите и учениците да се докоснат до най-съвременните практики в образованието. Акценти на проекта са въвеждането на Интернет телефония, безжична мрежа и видео-конферентни връзки в класните стаи. Технологичните решения откриват пред училищата нови възможности, които им позволят по-голяма административна ефективност и по-високо ниво на подготовка, както на учениците, така и на учителите.

За Cisco Systems

Cisco Systems е световен лидер в мрежовите технологии за Интернет. За новини и допълнителна информация, вижте http://www.cisco.com и http://newsroom.cisco.com. Оборудването на Сиско се доставя в Европа от Cisco Systems International BV – дъщерно дружество, 100% собственост на Cisco Systems, Inc.

За допълнителна информация:

Теодора Ангелова

Маркетинг мениджър

Cisco Systems България

+ 359 2 937 59 19

teodora@cisco.com

Драгостина Грънчарова

Мениджър бизнес развитие

„Образователен сектор”

Cisco Systems, Централна Европа

+359 887 46 74 95

dgrancha@cisco.com

Източник:
Комуникационна агенция Euro RSCG Sofia 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1352