Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
14 Август 09, 19:17 / Автор: Майкрософт България
Майкрософт и Nokia формираха глобален съюз за проектиране, разработване и представяне на пазара на решения за мобилна продуктивност
Компаниите ще си сътрудничат, за да предоставят в смартфоните на Nokia Microsoft Office Mobile и свързаните с него софтуер и услуги за комуникация и сътрудничество.
София, 13 август, 2009 г. — Световният лидер в софтуера и най-големият производител на смартфони се съюзиха, за да предоставят иновативно, подходящо за бизнеса решение за мобилна продуктивност. Президентът на Бизнес дивизията на Майкрософт Стивън Елоп и Изпълнителният вицепрезидент на Nokia за устройстватата Кай Ойстамо обявиха споразумение, очертаващо общата визия за бъдещето на мобилната продуктивност. Това е първият път, в който двете компании се впускат в съюз в такъв вид и мащаб.

Според условията на договора, двете компании ще започнат незабавно обща работа върху проектирането, разработването и налагането на пазара на решения за продуктивност за увеличаващия се брой хора, работещи извън офиса, предоставяйки в устройствата на Nokia Microsoft Office Mobile и софтуера за бизнес комуникации, сътрудничество и управление на Майкрософт. Решенията ще са достъпни в широка гама от смартфоните на Nokia, започвайки от бизнес оптимизираната серия на компанията, Nokia Eseries. Двете компании също ще работят за налагане на тези решения с доставчиците на телекомуникационни услуги на бизнеса и индивидуалните потребители.

Както Майкрософт, така и Nokia притежават рядката комбинация от познаване на нуждите на големите организации и разбиране на крайния потребител. В допълнение към съвместната работа върху вече съществуващите софтуерни инструменти и услуги, този опит ще бъде използван за съвместно проектиране на гама от нови начини за работа с устройствата на Nokia. Те ще бъдат идентифицирани от специално създадени екипи на двете компании, за да посрещнат растящите нужди на мобилните професионалисти.

„С повече от 200 милиона потребители на смартфони глобално, Nokia е най-големият производител на смартфони и логичен партньор за нас,” каза Елоп. “Това ни позволява да предоставим Microsoft Office Mobile за потребителите на смартфони Nokia по целия свят, позволявайки им да си сътрудничат в Office документите независимо къде се намират, като част от нашата стратегия да предоставим най-добрия начин за бизнес продуктивност между компютъра, мобилния телефон и браузъра”.

„Ако възнамерявате да предоставите цялостна интеграция на инструментите за бизнес продуктивност в мобилно устройство, Майкрософт е идеалният партньор,“ каза Ойстамо. “Заедно с Майкрософт, ще разработим иновативни начини, улесняващи работата на хората както в малките, така и в големите организации, като обезпечим Nokia смартфоните така, че да осигурим значителни възможности в областта на мобилната бизнес продуктивност и превърнем нашите устройства в неразделна част от домашната и бизнес среда”.

Обявеният съюз е основан на вече съществуващите усилия, които Nokia прави за оптимизиране на достъпа до електронната поща и друга персонална информация с Exchange ActiveSync. Следващата година, Nokia възнамерява да започне да доставя Microsoft Office Communicator Mobile със смартфоните си, последван от други Office приложения и свързани инструменти и услуги в бъдеще. Някои от тях са:

Възможността за преглед, редакция, създаване и споделяне на Office документи на повече устройства и повече места с оптимизирани за мобилен телефон версии на Microsoft Word, Microsoft PowerPoint, Microsoft Excel and Microsoft OneNote

Незабавни съобщения и информация за присъствие, оптимизирани инструменти за виртуални конференции и съвместна работа с Microsoft Office Communicator Mobile

Мобилен достъп до интернет и екстранет портали, построени на Microsoft SharePoint Server
Управление на устройства с Microsoft System Center
Ето и няколко коментара, които добре илюстрират значимостта на обявения съюз:

“Съвместните усилия на такова ниво от два основни играча на световния пазар ще ни помогне да продължим да посрещаме нуждите на нашите клиенти и ще подкрепи нашата бъдеща стратегия за бизнес мобилност,” каза Даян Санчес, управляващ на Telefonica USA.

„Обсегът на алианса между Microsoft и Nokia както и потенциалните ползи за организациите и отделните хора са значителни,” заяви Стивън Дрейк, Вицепрезидент на мобилност и телеком сектор в IDC. „Предоставяйки решенията за продуктивност на Майкрософт на голямата клиентска база на Nokia, прави възможно двете компании да обслужват по-добре нуждите на растящия брой мобилни служители, който според IDC ще достигнат 1 билион в световен мащаб през 2011.”

Допълнителни материали и снимки могат да бъдат намерени на:

http://www.microsoft.com/presspass и http://www.nokia.com/press/.

За Майкрософт:

Основана през 1975 г., Майкрософт (Nasdaq “MSFT”) е световен лидер в развитието на софтуер, услуги и решения, които помагат на хората и на бизнеса за пълна реализация на техните възможности. През 2009 г. Майкрософт отбелязва 10 години от откриването на офиса си в България.

За допълнителна информация:

Наталия Димитрова

“Връзки с обществеността”

Майкрософт България

Т: 02/9657 333, М: 0889 400 177, Е: nataliad@microsoft.com

Източник: Майкрософт България

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.9474