Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Здравеопазване

Вземи в gLOG
12 Август 09, 22:21 / Автор: Veritas PR
България – отново домакин на най-мащабния форум на зъболекарите в Източна Европа
20 светила, сред които зъболекарят на руските олигарси, пристигат у нас. Демонстрират как се прави коронка за 20 минути.
София, 12 август 2009 г. България ще бъде домакин на най-мащабния в Източна Европа форум на лекарите по дентална медицина . Над 30 лекции, повече от 20 практически курса, 10 клинични демонстрации, както и 2 трансмисии на живо от специализирана клиника ще се проведат в рамките на Sofia Dental Meeting 2009 - от 1-ви до 4-ти октомври тази година в хотел Дедеман Принцес в София.

Международният конгрес се провежда за втори път у нас. Целта на организаторите е България да стане традиционен домакин и да се превърне в център на Балканите по дентално образование.

В рамките на форума ще бъдат представени малко известни у нас материали и методи за зъболечение. Ще бъдат показани „трикове”, които спестяват време и пари на пациентите. Такива са поставяне на керамична коронка за 20 минути (традиционно тази процедура трае няколко дни), пародонтологична операция с лазер, възстановяване на зъб чрез най-съвременни технологии в естетичната медицина и много други новости, които се пазят в тайна.

За първи път ще бъде организиран в България ВИП-курс за най-добрите специалисти по дентална медицина у нас. Те ще покажат най-успешните си случаи и ще ги обсъдят със своите колеги. Курсът ще бъде ръководен от един от основателите и бивш президент на Европейската Естетична Дентална Академия проф.Бичачо. Един от доайените на съвременната имплантология проф. Саадун от Франция ще учи нашите зъболекари на най-новите тенденции в тази модерна дисциплина.

Практикуващите зъболекари ще „се учат” на свински и агнешки глави (чиято зъбна анатомия е сходна с тази на човека), специално внесени от организаторите за срещата.

По време на конгреса ще бъде излъчена „на живо” операция за разкриване на импланти и поставяне на надстройки на пациент.

„На живо” ще бъде направена за трета поредна година и демонстрация на изработване на порцеланови фасети. С това предизвикателство този път се заема „звездата” от риалити шоуто „Пълна промяна” – д-р Явор Миланов, който промени до неузнаваемост усмивките на 4-ма от участниците в популярното ТВ предаване.

Анализ и резултати от проучването на зъбното състояние на населението в България ще бъдат представени на Sofia Dental Meeting 2009. Проучването е направено сред 3 000 човека от д-р Дамянов и д-р Бонев,преподаватели във Факултета по Дентална Медицина към Медицинския университет в София. Подобно изследване не е правено у нас през последните 20 години. Фокусът тази година ще бъде върху състоянието на зъбите на децата.

„Целта на международната среща е българските специалисти да „сверят часовника си” със съвременните технологии и методи, без да се налага да пътуват до Ню Йорк, Чикаго или Париж, където традиционно се провеждат подобни форуми. В България пристигат над 20 световноизвестни зъболекари, които ще споделят опита си със своите български колеги. Сред тях е и д-р Мауро Фрадеани – светило в съвременната естетична дентална медицина, чийто пациенти са едни от най-богатите и влиятелни хора в Русия. На форума и над 30 български зъболекари ще представят и споделят опита си с колегите си .” Това обобщиха представители на организационния комитет на събитието.

Регистрация за международния форум може да бъде направена на www.sofiadentalmeeting.com. В сайта безплатно могат да бъдат прочетени и част от лекциите и практическите занятия от първата международна среща на зъболекарската общност в София, която се проведе миналата година.

Sofia Dental Meeting се признава от световната FDI World Dental Federation и е регистрирано в официалния сайт на организацията. Също така е и в партньорски отношения с най-голямата дентална среща в света - Greater New Yorker Dental Meeting.

За повече информация: Veritas PR, Евелина Терзийска, 02/862 82 47; 0888 046 475; eterziyska@veritaspr.bg

Източник:
Veritas PR

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.453