Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
22 Август 09, 22:01 / Автор: Зелени Балкани
Бой с кал на феста в Поморие
Мис България и новият посланик на Кралство Холандия в България откриха тазгодишния екофестивал „Магията на Поморийско езеро”.
Мис България и новият посланик на Кралство Холандия в България откриха тазгодишния екофестивал „Магията на Поморийско езеро”. След официалните слова, негово превъзходителство Карел Ван Кестерел разгледа птиците в езерото със специална наблюдатлна техника. Последваха го десетки граждани, които обсадиха безплатния орнитологичен щанд. Г-ца Антония Петрова, Мис българия 2009 не се поколеба да изпробва поморийската кал, заедно с група ентусиасти, които превърнаха басейна с лековитата кал в бойно поле. С героични усилия, доброволец на Зелени Балкани извади калта от езерото минути преди откриването, и така предизвика интереса на всички дошли по-рано край Музея на солта. 

Докато някои се мажеха с кал, балон с горещ въздух полетя над солената лагуна и други гости на феста успяха да изживеят ново приключение и направят уникални снимки от високо. 

Децата се опитаха да достигнат балона със собственоръчно направени хвърчила, други правеха тухли от глина, за да покажат екологични начини за строителство, а работилницата за бижута не можа да побере всички желаещи сами да си изработят накити. 

В следобедните часове екофестивалът ще продължи с фото-сафари, като за по-запалените фотографи сафари ще има и в ранните часове на следващия фестивален ден. 

Зелени Балкани благодари още веднъж на всички свои партньори, доброволци, донори и изложители, без които това събитие не би могло да се осъществи! 

Снимки от събитието можете да намерите тук: http://picasaweb.google.bg/neliarabadzhieva/Fest_pomorie#

Информация за Екофест "Магията на Поморийско езеро", 22.08.2009 г.

За контакт:

Нели Арабаджиева, Зелени Балкани, тел: 0884257711 

Автор на приложените снимки е Дончо Киров

Източник: Зелени Балкани

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.7204