Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

Вземи в gLOG
25 Август 09, 16:11 / Автор: Българска Мрежа на Бизнес Ангелите
Трима предприемачи откриха своя бизнес ангел чрез Българска Мрежа на Бизнес Ангелите
Ивент Геймс е името на най-новото дружество, което намери своя инвеститор и ментор чрез Българска Мрежа на Бизнес Ангелите.
25 Август 2009 г., София - Ивент Геймс е името на най-новото дружество, което намери своя инвеститор и ментор чрез Българска Мрежа на Бизнес Ангелите.

Васил Величков, управляващ съдружник в системния интегратор Грамма Системс Нес ИС (Gramma Systems Net IS) и екипът на Ивент Геймс за създаване на конзолни игри, сключиха договор за осъществяване на дялова инвестиция в компанията. Васил Величков – един от членовете на Клуба на Бизнес Ангелите в българската мрежа (BBAN) ще предостави 25 хил.лв. срещу придобиването на 23% от компанията, за да могат младите предприемачи от Ивент да довършат проекта си по създаването на играта Strength of the Sword за Sony Playstation 3. Така получената реална пазарна оценка на стартиращия бизнес е над 100 хил.лв.

Връзката между Бизнес Ангела и Предприемача бе осъществена с помощта на Българска Мрежа на Бизнес Ангелите (BBAN). Преди по-малко от месец BBAN оповести създаването на нова платформа за предприемачи и регистрация на проектни предложения и сайтът за стартиращи предприятия StartBusiness.bg. Един от първите регистрирани проекти бе именно този на Ивент Геймс, представен в Мрежата в края на Юли тази година.

Екипът се е заел със създаването на игра за платформата Playstation 3. Проектът се реализира от близо една година, като и тримата специалисти имат значителен опит в отрасъла. Компанията става оторизиран разработчик на Sony, а играта е завършена на около 85%. Предвижданията са, тя да бъде представена на пазара в рамките на следващите 8 месеца. В света има общо 73 подобни игри, като се очаква играта на Ивент Геймс да пожъне значителни успехи, предвид иновативния си стил, дизайн и геймплей.

„Вложихме лични спестявания и финансирахме начинанието допълнително с банков заем. При това дори напуснахме основната си работа, за да се посветим изцяло на разработването на играта.” – споделя Георги Ракидов, съосновател на Ивент Геймс. „За целия екип реализирането на тази игра е наша обща мечта! Не вярвахме, че ще намерим финансиране, докато седмица след регистрацията на проекта в Мрежата, не ни се обадиха и не ни поканиха на среща с Бизнес Ангел. След няколко срещи с инвеститора сделката стана факт.”

„Още на следващия ден, след като станах Член на Клуба на Ангелите в BBAN, открих проекта и той ми се стори много интересен.” – споделя Васил Василев – бизнес ангелът, решил да инвестира в проекта. „Избрах да инвестирам най-вече, защото ми харесаха като хора, като екип. Освен това, идеята е разработена с много икономичен бюджет, а в същото време потенциалът на пазара е значителен. Прецених ги по интуиция.”

Сделката e типичен пример за инвестиция от бизнес ангел – налице е реалистично предложение с подходящ екип, който има амбицията и уменията да реализира проекта. Проектът е рисков, но със значителен потенциал. Сделката стана факт само за месец след внедряването на новата платформа на Българска Мрежа на Бизнес Ангелите, където вече са регистрирани над 100 проекта. 20% са върнати от екипа на Мрежата с предложение за корекции, като 20% са проекти, които са напълно отказани, в резултат на т.нар. филтриране (screening) на проектите. Половината от одобрените проекти са вече представени пред регистрираните в Мрежата инвеститори (бизнес ангели), а с останалите предприемачи предстои да края на месеца да бъдат подписани Договори за представянето им.

Сред наличните проекти има такива от областта на електрониката, енергетиката, ИКТ, селско стопанство, услуги и др., като всеки от тях съдържа информация за размер на търсеното финансиране, бизнес модел, фаза на развитие и др. Много от предложенията са иновативни.

* * *

За контакти: 

Ирена Петрова
Координатор
Българска Мрежа на Бизнес Ангелите (BBAN)
Smart Money for StartUps
тел: +359 (2) 490 42 25 / 26
е-мейл: press@bban.eu
уебсайт: http://www.bban.eu
адрес: ул. Цар Самуил № 63, 1301-София, България

За Българска Мрежа на Бизнес Ангелите:

Основната роля на Българска Мрежа на Бизнес Ангелите (BBAN) е да осъществява връзката между предприемачи с реалистични бизнес предложения и потенциални и инвеститори и да подпомага процеса по финансиране с рисков капитал на проекти и компании в ранен стадий на развитие. Компанията съществува от 2007 г., като от 2008 е член на Европейската Мрежа на Бизнес Ангелите. През 2009 г. BBAN внедри специална платформа на предприемача за представяне на проекти и създаде сайта startbusiness.bg за предприемачите, търсещи финансиране. Членовете на Клуба на Ангелите в BBAN са инвеститори с доказана репутация, опит и възможности като успешни предприемачи и управители. Представянето на проект в Мрежата е безплатно, като се дължат до 5% от размера на осигуреното финансиране само при успешно намиране на инвеститор. Мрежата работи единствено с регистрирани членове в създадения от нея Клуб на Ангелите в BBAN.

Източник: 
Българска Мрежа на Бизнес Ангелите

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1669