Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Държавно управление

Вземи в gLOG
25 Август 09, 16:55 / Автор: Национална агенция за приходите
НАП и Агенция „Митници” започват денонощен контрол по границите
Съвместни екипи на НАП и агенция „Митници” започнаха денонощен контрол на 9 гранични пунктове в страната.
8/20/2009,

За информация: Росен Бъчваров

Тел: 9859 30 65

Съвместни екипи на НАП и агенция „Митници” започнаха денонощен контрол на 9 гранични пунктове в страната. Проверките ще се извършват на границите между България и страните-членки на Европейския съюз. Това се налага защото от началото на 2007 г. движението на стоки между България и страните-членки на Общността се извършва свободно, без митнически контрол. Това много често води до данъчни злоупотреби и укриване на обороти. Ще се следи въвеждането на територията на страната на рискови стоки като горива и зърно, но в зависимост от резултатите, ще бъдат проверявани и други стоки.

Технологията на проверките включва пряк денонощен контрол на влизащите и напускащи страната превозни средства, които транспортират рискови стоки. Инспекторите ще проверяват също количествата и стойността на стоките, а служителите на НАП ще извършват вторични проверки за това какво се случва със стоките, които вече са влезли на територията на страната. Ще се проверява още дали вносителите и техните контрагенти отчитат реалните си обороти и дали начисляват и внасят дължимия ДДС.

Всяка седмица екипите ще докладват лично на изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов и директора на Агенция „Митници” Вальо Танов за резултатите, които са постигнали.

„Със съвместни усилия можем да направим много. Има сериозен фискален потенциал в тази мярка”, каза по повод общата акция изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов. 

Източник:
НАП

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4989