Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Транспорт и спедиция

Вземи в gLOG
25 Август 09, 17:01 / Автор: ПР Агенция ПРЕЗЕНТА
„МБус” допълва превозите с влак до морските курорти
Транспортната компания извършва комбинирани превози с БДЖ с един билет.
Пътниците от вътрешността на страната, които искат да стигнат до черноморските курорти на юг, могат да ползват комбинираните превози на „МБус” и БДЖ. Бургаската транспортна компания е единствената у нас, която заедно със железниците осъществява услугата „влак- автобус”.

За момента, тя е предназначена за организирани групи туристи, желаещи да се придвижат от по-големите градове в страната до Бургас и обратно с железопътен транспорт и от Бургас до всички точки по Южното Черноморие и обратно с автобус.

„Бургаският регион е предпочитан за организирани групи почиващи и услугата е особено популярна за детски лагери до Равда, Приморско, Китен, Синеморец и Обзор”, коментира управителят на „МБус” Румен Христов. Според него има предпоставки услугата да се ползва и от туроператори, които предлагат организирани почивки за българи и в най-големия ни черноморски курорт Слънчев бряг.

Улеснение за пътниците е, че закупуват един билет от представителствата на международно пътническо бюро „Рила” и с него ползват двата вида транспорт.

„Цената на автобусния превоз зависи от броя на пътуващите и от големината на необходимия автобус, като при пътуване в двете посоки има отстъпка от 10 % от стойността на обявените билети”, обясни Христов.

Информация за комбинирания превоз желаещите могат да получат във всички жп гари и бюра за предварителна продажба на билети в страната, както и в билетните центрове на „МБус”.

По предложение на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията има вероятност услугата „влак – автобус” да бъде разработена така, че да се ползва и при индивидуални пътувания. Целта е по този начин да се разтовари пътния трафик по проблемната



отсечка Стара Загора – Бургас, която през лятото се превръща в ад за шофьорите.

„Това не е нещо ново, в цял свят се комбинират пътувания, като се използват различни видове превозни средства, за да се намали автомобилния трафик. У нас услугата все още не е много популярна главно заради състоянието на железопътния транспорт. При необходимите инвестиции в БДЖ този комбиниран превоз може да се превърне в добра алтернатива, не само защото е по-евтин, а и защото може реално да облекчи движението по пътищата”, коментира Румен Христов.

Медиен координатор:

ПРезента, тел. (056) 842399

Източник:
ПР Агенция ПРЕЗЕНТА

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1338