Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Неправителствен сектор

Вземи в gLOG
21 Август 09, 17:08 / Автор: Фондация „ЕкоОбщност”
„Място за живот 2009” финансира 13 проекта за близо 60 000 лева
По-голямата част от предложенията касаят работа по подобряване на градската среда, като почти всички предвиждат активно включване на ученици и младежи в инициативите.
Тринадесет проекта получиха одобрение за финансиране с близо 60 000 лева по програма „Място за живот 2009” на Фондация „ЕкоОбщност”, осъществявана с финансовата подкрепа на Фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

По-голямата част от предложенията касаят работа по подобряване на градската среда, като почти всички предвиждат активно включване на ученици и младежи в инициативите. Три от одобрените проекти са насочени към опазване на биоразнообразието, с фокус използването му като ресурс за устойчив туризъм, а други две инициативи са свързани с оползотворяване на отпадъците от човешката дейност в труднодостъпни райони.

Тази година, сред одобрените организации, се забелязва и увеличение броя на младите сдружения, които за първи път получават финансиране по проект.

За програмата:

Програма „Място за живот” на фондация „ЕкоОбщност” е насочена към подпомагане работата на организации в страната по решаване на проблеми, свързани с подобряване условията на живот в градска и природна среда. Програмата се осъществява с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”. Основните цели на програмата са:
- насърчаване участието на гражданите и подобряване на взаимодействието между граждани, нестопански организации, медиите, бизнеса и институциите при решаване на проблеми, свързани с управление на градска и природна среда и устойчиво развитие;
- подобряване на нормативната рамка в сферата на околната среда на местно и национално ниво, както и информираността на гражданите по проблеми на околната среда и изразходването на обществени средства в областта на околната среда.

Александра Георгиева
Връзки с обществеността

Фондация „ЕкоОбщност”
Ул. „Феликс Каниц” 13, София
Тел./факс: 951 54 79
Мобилен: 0 898 644 989
e-mail: alexandrageorgieva@bepf-bg.org

Източник: Фондация „ЕкоОбщност”

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5855