Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Банки и финанси

Вземи в gLOG
25 Август 09, 21:19 / Автор: AMI Communications
Потребителите все повече избират дебитните карти за всекидневни разплащания
Дебитните карти стават все по-предпочитанo средство за разплащане, като отбелязват 19% ръст в броя на транзакциите. Въпреки рецесията разплащанията с карти Visa за храна, дрехи и забавление продължават да растат.
София, 25 август - Visa Европа отбелязва 14% ръст в броя на транзакциите, извършени с дебитни и кредитни карти за периода април - юни 2009 г., сравнено със същия период на 2008 г. Дебитните карти стават все по-предпочитанo средство за разплащане, като отбелязват 19% ръст в броя на транзакциите. Въпреки рецесията разплащанията с карти Visa за храна, дрехи и забавление продължават да растат.

Между 1 април и 30 юни 2009 г. Visa Европа е обработила повече от 1.75 милиарда транзакции, от които 1.33 милиарда са направени с дебитни карти. За сравнение броят на транзакциите за същия период на 2008 г. е бил 1.53 милиарда, от които 1.11 милиарда са били с дебитни карти.

Най-голям ръст отбелязват транзакциите, извършени в ресторанти, при които се регистрира 20% увеличение на броя на транзакциите с карти Visa, и 28% ръст на разплащанията с дебитни карти. Разплащанията с карти Visa в барове и нощни клубове регистрират увеличение с 16% на всички карти и 24% ръст на дебитните карти. В супермаркети и други магазини за хранителни стоки регистрираното увеличение на броя на транзакциите е 18%, а на дебитните карти - 21%.

Електронната търговия продължава силния си ръст с увеличение на броя на транзакциите с 27%, доказвайки, че онлайн магазините продължават да взимат от пазарния дял на другите търговци. Разплащанията с дебитни карти също отбелязват силен ръст - 34%.

Стойността на всички транзакции на Visa Европа направени през второто тримесечие също се е увеличила с 6% в сравнение със същия период миналата година.

„Нашите данни ясно показват, че потребителите все повече предпочитат разплащанията с дебитни карти вместо разплащанията в брой", коментира д-р Стив Пери, Търговски директор на Visa Европа.

За статистиката на Visa Европа

Данните отразяват транзакциите, извършени от европейски потребители с дебитни и кредитни карти на Visa Европа. Данните са регистрирани в периода 1 април - 30 юни 2009 г. От всички транзакции приблизително 75% са извършени с дебитни карти.

За Visa Европа

В Европа има над 360 милиона дебитни, кредитни и търговски карти Visа. За период от 12 месеца до юни 2008 г. тези карти са използвани за извършването на покупки и за тегленето на пари в брой на стойност над 1.3 трилиона евро. 11.4% от плащанията в търговски обекти в Европа се извършват с карта Visa.

Основана през юли 2004 г., Visa Европа е членска организация, собственост на и функционираща чрез своите 4 600 европейски банки членове. През октомври 2007 г. Visa Европа стана независима от новото, опериращо в глобален мащаб дружество Visa Inc., придобивайки изключителен, неотменим и постоянен лиценз за Европа.

Като силно ангажирана Европейска платежна система тя е в състояние да отговаря бързо на специфичните пазарни нужди на Европейските банки и техните клиенти - картодържатели и търговци на дребно, и да постигне целта на Европейската Комисия да създаде един истински вътрешен пазар за плащания.

Visa се радва на ненадминат брой места за разплащане по цял свят. В допълнение към това Visa/PLUS е една от най-големите глобални мрежи за банкомати, които предлагат достъп до пари в брой в местна валута в над 170 страни.

За повече информация, посетете www.visabg.com .

Източник:
AMI Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5358