Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Банки и финанси

Вземи в gLOG
27 Август 09, 16:30 / Автор: Първа инвестиционна банка
ПИБ със значителен ръст на транзакции с карти за периода април-юни
Плащанията, извършени с дебитни карти с логото на ПИБ отбелязват ръст от 27,67%, а тези, извършени с кредитни карти - 11,02%.
Информация за медиите

27. 08. 2009 г. 

Първа инвестиционна банка бележи ръст от 20,28% в броя на плащанията, извършени общо с дебитни и кредитни карти, издадени от Банката за периода април – юни 2009 г спрямо същия период на миналата година. Плащанията, извършени с дебитни карти с логото на ПИБ отбелязват ръст от 27,67%, а тези, извършени с кредитни карти - 11,02%.

Използването на кредитни и дебитни карти става все по-разпространен метод на плащане. „До много голяма степен този факт се дължи на усилията, които банките в страната – начело с ПИБ, полагат за развиването и поддържането на мрежа от ПОС терминални устройства в търговските обекти”, коментира Никола Бакалов, директор „Картови разплащания” в ПИБ. „Така обектите, където можем да платим с карта, се увеличават непрекъснато, а и самите търговци стават все по-опитни при приемане на плащания с карти.”, коментира още г-н Бакалов.

Редицата предимства на дебитните карти на ПИБ: внедрената чип технология, безплатното теглене на суми в брой от банкомат на банката, възможността за ползване на сумите по картовата сметка както чрез картата, така и на гише в банката, лихвата от 3% годишно по средствата, са предпоставка все повече клиенти да предпочетат ползването на дебитните карти с логото на ПИБ в ежедневието си. Като преимущество за картодържателите на кредитни карти ПИБ предлага 1% от сумата на покупките като бонус обратно в картата при натрупан оборот 2 000 лв. за период от шест месеца.

Най-новият картов продукт на ПИБ, разработен съвместно с VISA - V PAY със своите предимства за картодържателите: гарантирана сигурност на трансакциите - без данни върху магнитната лента, безплатно издаване и поддържане на картата, без такса при плащане на ПОС терминал, без такса за теглене на пари от банкомати на ПИБ, възможност за избор на валутата на картова сметка и пр. е един от факторите ПИБ да реализира 77.51% ръст в транзакциите с дебитни карти ВИЗА през второто тримесечие на годината спрямо същия период на мин. година. „Не без значение за отличните резултати, които отчетаме, бе и проведената рекламна и промоционална кампания от ВИЗА България, в която за наша радост картодържателите на ПИБ спечелиха най-много награди” – коментира още г-н Бакалов. 

Източник:
Първа инвестиционна банка

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5723