Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Туризъм

Вземи в gLOG
19 Август 09, 09:30 / Автор: Община Бургас
Бургас вече е част от 100-те национални туристически обекта
Бургас зае полагащото му се място на популярна дестинация в Националното движение „Опознай България - 100 национални туристически обекта“.
Отдел „Туризъм” в Община Бургас и Регионален музей - Бургас дълго време настоятелно предлагаха на Български туристически съюз няколко обекта. От тях бяха одобрени два - Етнографският музей в града и Защитена местност „Пода”. От следващата година туристите, набавили си рекламни материали на Националното движение, ще могат да се запознаят с птичето разнообразие на бургаските езера и богатото културно-историческо наследство на региона.

Чрез тях те ще научат, че в непосредствена близост до ЗМ „Пода” се намира средновековната крепост Бургос /Порос/, която доказва 20-вековното присъствие на Бургас в европейската история.

Етнографският музей на града е разположен в красива стара сграда, непосредствено до храма „Св. Св. Кирил и Методий”, и представя характерните бургаски традиции и бит.

Целта на движението „Опознай България - 100 национални туристически обекта е да насърчи туристите да се запознаят с някои от най-значимите туристически обекти в България. Сред тях са културни, исторически, географски, археологически, архитектурни паметници със световно, национално и регионално значение.

Посещението и запознаването с обектите се удостоверява с поставянето на специален печат на съответния обект на определеното за това място в туристическите книжки, които се издават от Българския туристически съюз и се продават в туристическите дружества и в обектите, включени в движението.

Пресцентър:

Стефан Минчев

0899 255 569 

Източник:
Община Бургас

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5072