Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Здравеопазване

Вземи в gLOG
29 Август 09, 18:24 / Автор: Вимарк Адвъртайзинг
Откриха МБАЛ „Дева Мария” с божия благословия и със заря
Над 2000 души превърнаха в празник официалното откриване на модерната многопрофилна болница „Дева Мария” в бургаския квартал Ветрен.
Откриване на МБАЛ „Дева Мария” в Бургас, 28.08.2009 г.

Събитието беше уважено от вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, областния управител Константин Гребенаров, народни представители, университетски преподаватели, общински съветници и представители на националния бизнес, а освещаването беше извършено от ставрофорен иконом доцент д-р Захари Дечев.

Вече цял месец, от началото на нашето управление се занимавам главно със съкращаване на разходи. Откриването на тази болница е най-радостното събитие за мен, за инвеститора, за всички нас – заяви пред гостите вицепремиерът Симеон Дянков.

Откриване на МБАЛ „Дева Мария” в Бургас, 28.08.2009 г.

Първият финансист призна, че двете му деца са родени във Вашингтон, но условията в родилното отделение на МБАЛ „Дева Мария” са по-добри от тези в американските им еквиваленти.

Болницата разполага със 100 легла, 3 операционни и 2 родилни зали, шест самостоятелни нива и автономна система за съхранение и транспортиране на отпадъците.

Пациентите ще бъдат приемани на първи етаж и разпределяни за диагностика и лабораторни изследвания максимално бързо чрез уникална идентификационна система, с помощта на която посетителите ще бъдат отвеждани до необходимия за тях кабинет чрез разноцветни, указателни линии по подовете. На същото ниво е спешно отделение, но пациентите ще бъдат транспортирани през съседна зона, за да се избегне пресичане на потоците от хора.

На втори етаж са разположени неврологичното и кардиологичното отделения.

Третият етаж е запазен за ортопедично и хирургично отделения, които ще функционират с квалифицираната помощ на професор Петър Тивчев, водещ в страната ив Европа ортопед-травматолог

Четвърто ниво е предвидено за микропедиатрично и родилно отделения.

В зоната за майки и деца стерилността достига почти 100% заради действието на хай-тек нагнетателни и смукателни системи, допълвани от хепа филтри от последен клас.

Капацитетът на отделението позволява обслужването на 20 майки и 35 новородени едновременно.

Персоналът на родилно отделение е общо 23 души, а завеждащ отделение е д-р Снежана Ризова. Като методичен ръководител е привлечен професор Григор Горчев, ректор на Медицинския университет в Плевен, председател на медицинските вузове в страната и съветник на президента Геоги Първанов.

В микропедиатричното отделение за децата ще се грижат 22 души от екипа на завеждащия д-р Згурова.

Оперативното и хирургическото отделения /операционен блок/ са разположени на пето ниво.

Шестият етаж е предвиден за административна зона.

Обещавам ви, че няма да отворя отделение, за което не сме осигурили професор методичен ръководител- заяви пред хилядите си гости собственикът на болницата Семир Абумелих.

Ражданията ще бъдат безплатни след сключването на договор със здравна каса, който се предвижда да започне да действа до месец декември.

Първото бебе, което се роди в МБАЛ „Дева Мария” през септември ще получи стипендия за висше образование.

Празникът завърши с грандиозни илюминации, за да възвести на бургазлии началото на модерното здравеопазване в Югоизточна България.

Източник: 
Вимарк Адвъртайзинг

-----------------------------------------------

Информация за Откриване на МБАЛ „Дева Мария” в Бургас, 28.08.2009 г. от EVENTS.dir.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.52