Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
31 Август 09, 12:25 / Автор: Агенция БУЛГАРРЕКЛАМА
Седма международна конференция “Сигурността в Югоизточна Европа. обществена сигурност, непрекъсваемост на бизнеса и лична безопасност” и Специализирана изложба „Защита и сигурност”
Форумът се превърна в традиция, с която ежегодно се отбелязват трагичните събития, свързани с атентатите в Ню Йорк на 11 септември 2001 г. и последвалите ги други огнища на тероризъм, както и грижата за сигурността в региона.
От 10 до 12 септември 2009 г. в Интер Експо Център – София за седми пореден път ще се проведат международна конференция “СИГУРНОСТТА В ЮГОИЗТОЧНА ЕВРОПА. ОБЩЕСТВЕНА СИГУРНОСТ, НЕПРЕКЪСВАЕМОСТ НА БИЗНЕСА И ЛИЧНА БЕЗОПАСНОСТ” и специализирана изложба ЗАЩИТА И СИГУРНОСТ. Форумът се превърна в традиция, с която ежегодно се отбелязват трагичните събития, свързани с атентатите в Ню Йорк на 11 септември 2001 г. и последвалите ги други огнища на тероризъм, както и грижата за сигурността в региона.

Тази инициатива се провежда под патронажа на Президента на РБългария и Върховен главнокомандващ на въоръжените сили г-н Георги Първанов.

Целта на организаторите на конференцията (10 и 11 септември ) е да насочат вниманието на държавните институции, местната власт, медиите и населението към координирани и ефективни действия за обществена сигурност и лична безопасност и да откроят отговорността на държавата, бизнеса и медиите за действия, насочени към непрекъсваемост на деловия живот в условията на световна нестабилност.

Участници са експерти по управление на системите за сигурност от различни министерства и ведомства, парламентаристи, представители на европейски структури, учени, представители на местното управление и др.
Изложбата ЗАЩИТА И СИГУРНОСТ демонстрира широка гама технически средства - комуникационни мрежи и системи, сигнално-охранителна техника, модерни технологии и оборудване за професионалните структури по сигурността, пожароизвестителна и пожарогасителна техника, оборудване за аварийно-спасителна дейност и др.

Освен защитни средства и оборудване за сигурността на промишлени и комунални обекти, сред експонатите ще има и изделия и продукти, предназначени за охраната на дома, офиса, или за индивидуално ползване от хората - дихателни апарати, лицеви маски, филтриращи защитни средства и др. Ще бъдат демонстрирани съвременна техника и специализирана екипировка за работа при различни условия, вкл. за работа на височина и спасителни акции.

Полицията, митниците, военните, както и частни компании могат да се запознаят с решения за откриване на наркотици, експлозиви и опасни вещества, вкл. и биотехнологични тест системи. Сред тях ще бъде устройството DrugWipe® 5+, което дава бързи и надеждни резултати при проверка на пътя за шофиране под влияние на наркотици. Ще бъде експониран подобреният тестер, който сравнен със съществуващия модел, регистрира три пъти по-добре наличието на канабис в слюнката. Това е ефективен мултитестер за откриване на канабис, опиати, кокаин, амфетамини и метамфетамини, вкл. екстази. Тестовете DrugWipe® могат да бъдат комбинирани с тестовете за урина D.TesT® и така да бъдат открити наркотици, употребени дни или седмици преди момента на проверката.

Много полезни са комплексните решения в областта на информационните технологии и проектите в това направление, като въвеждането на “Интегрирана система за наблюдение и сигурна градска среда” и решение за регистриране на МПС, движещи се с превишена скорост в реална пътна обстановка. То ще бъде подкрепено с демонстрирано видео от системите за наблюдение на столицата.

Особен интерес за професионалната аудитория ще представляват различните модели защитни средства, като олекотена броня за смесено ползване (Lightweight Dual Purpose Armour), модерна механизирана бронесистема (Advanced quick Release Armour System), модулни жилетки за тактически атаки (Tactical Modular Assault Vest), балистични шлемове без заключващ механизъм (Bolt Free Ballistic Helmet) и др.

Сред участниците, които се включват за първи път в ЗАЩИТА И СИГУРНОСТ, ще има и нови изложители от Великобритания, Германия, Франция, Италия и Белгия.

Източник:
Агенция БУЛГАРРЕКЛАМА

--------------------------------------------------------------

Информация за Седма международна конференция “Сигурността в Югоизточна Европа. обществена сигурност, непрекъсваемост на бизнеса и лична безопасност” и Специализирана изложба „Защита и сигурност”, 10-12.09.2009 г. от EVENTS.dir.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.8187