Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
02 Септември 09, 10:37 / Автор: ПР Агенция Crossroads Bulgaria
Продължителната рецесия е заплаха за корпоративните мрежи
Спадът в разходите за IT и съкращенията на служители правят корпоративните мрежи по-уязвими от обикновено към атаки от вътрешни, както и от външни заплахи, предупреждава Clavister (http://www.clavister.com/), водещ доставчик на решения за сигурност и UTM (Unified Threat Management) системи.
Спадът в разходите за IT и съкращенията на служители правят корпоративните мрежи по-уязвими от обикновено към атаки от вътрешни, както и от външни заплахи, предупреждава Clavister (http://www.clavister.com/), водещ доставчик на решения за сигурност и UTM (Unified Threat Management) системи. Във време на глобална рецесия, принуждаваща много организации да преразгледат IT бюджетите си, инвестициите в сигурност може да не изглеждат като приоритет. Рецесията обаче може да доведе до увеличаване броя зловредни атаки, алармират специалистите.

Тази гледна точка се подкрепя от множество секторни анализатори, според които организациите ще харчат значително по-малко средства за сигурност през тази и следващата година и по-късно ще съжаляват за тези икономии. “Във време, когато организациите търсят всеки възможен начин да намалят разходите си, е по-важно от всякога да се инвестира в защитата на корпоративните мрежи. Сега повече от когато и да било е важно сигурността да се разглежда като ключов бизнес инструмент” - посочва Питър Йохансон, изпълнителен директор на Clavister. „Ако защитните средства са уязвими, организациите остават широко открити както за външни, така и за вътрешни атаки. И тревожното е, че често най-голямата заплаха за една компания може да идва именно отвътре.”

Clavister работи с много организации, защитавайки ги от всякакъв тип пробиви и спестявайки им преки финансови загуби, които мрежовите атаки могат да предизвикат. Компанията осигурява цялостни решения за IT сигурност, способни да се конфигурират така, че да бъде постигнато нужното ниво на защита, от което се нуждае една организация. У нас решенията на Clavister се предлагат от системния интегратор eFellows (http://efellows.bg/).

Повече за eFellows

eFellows (http://www.efellows.bg/) предлага цялостни решения за изграждане на информационната и комуникационна инфраструктура за малки, средни и големи компании, както и за държавната администрация. Компанията има опит от голям брой успешни проекти в банковия сектор, енергетиката, транспорта и логистиката, масмедиите и др. Освен с Clavister, eFellows е в партньорски взаимоотношения със Cisco Systems, Microsoft, Hewlett – Packard, Radware, Aladdin, Barracuda Networks и Lancope.

Източник: ПР Агенция Crossroads Bulgaria, Konsultirai.me

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.1875