Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

Вземи в gLOG
02 Септември 09, 15:13 / Автор: Списание "Мениджър"
Златната десетка за „Мениджър на годината 2009”
Три дами на финала в надпреварата за най-престижното отличие за висши ръководители. Победителят в конкурса ще бъде обявен на 8 октомври 2009 г.
Три известни дами, и в същото време - много успешни мениджъри, се класираха във финалната десетка за Националния конкурс „Мениджър на годината 2009”. Това съобщи днес Васил Мирчев, председател на Съвета на директорите на „ВМ Финанс груп” и издател на „МЕНИДЖЪР”. Списанието е организатор на конкурса в партньорство с международната консултантска компания „Делойт”.

Най-добрият мениджър на България за 2009 г. ще бъде обявен на 8 октомври 2009 г. на тържествена церемония в Аулата на Софийския университет. Победителят ще бъде излъчен от десетимата финалисти, които бяха избрани по разработена от „Делойт” методология . Това са (по азбучен ред):

Даниела Петкова, главен изпълнителен директор на ПОК "Доверие"АД
Иван Василев, управител на „ТНТ България” ЕООД
Лъчезар Цоцорков, изпълнителен директор на „Асарел Медет” АД
Николай Филипов, управител на „Хенди- тел”
Райна Миткова-Тодорова, управител на „ЕОС Матрикс” ООД
Стефан Софиянски, председател на управителния съвет и изпълнителен директор на ЗК "Лев Инс"АД
Теодора Георгиева, изпълнителен директор на „ОМВ България” ООД
Тодор Желязков, управител на „Елтрак България” ЕООД
Тодор Костов, изпълнителен директор на „Холсим България” АД
Франко Дел Фабро, изпълнителен директор на „Крафт Фуудс България”

Националният конкурс „Мениджър на годината” се провежда за втори път в България. Документи за участие тази година подадоха 83 висши мениджъри. 20 от тях са жени. Чуждите мениджъри, които управляват компании в страната, са 8.

Най-много документи за конкурса са подадени от мениджъри, свързани с информационни технологии и комуникации - те са 17 на сто.

Втори се нареждат ръководителите на компании за строителство и недвижими имоти – 15 %. Мениджърите на банки и финансови компании са 10%

Значително по-малко от миналата година са кандидатите от машиностроенето и други области на производство в тежката промишленост – под 10 на сто.

„Няма промяна в методологията на конкурса. Разликата е, че се прилага в една коренно необичайна година – годината на световна финансова криза”, коментира Анна Габровска, мениджър управленско консултиране в „Делойт”. „И макар да оценяваме управленските практики и финансовите резултати за един по-обширен период – предходните три години, няма как последните 12 месеца да не дадат своето отражение.

„Тежките икономически условия в момента са още един тест за уменията на мениджърите. Но, по принцип, в бизнеса лесен път няма – независимо от обстоятелствата, мениджърите са тези, които носят отговорност за фирмите и хората, които работят в тях. Затова опитът на най-добрите е безценен – не само за икономиката, а за цялата държава. Ние в „Мениджър” вярваме, че кризата ще ни направи по-силни, защото се вглеждаме много по-внимателно в проблемите, заедно с нашите експерти и анализатори търсим отговорите на най-важните въпроси в момента – кои са факторите и практиките, които ще помогнат на икономиката по-бързо да се стабилизира. И сега сме още по-сигурни от преди - това няма как да стане без опита, уменията и знанията на хората, които взимат решенията по кой път да тръгне една компания”, каза издателят на „МЕНИДЖЪР” Васил Мирчев.

Конкурсът „Мениджър на годината 2009” се реализира с подкрепата на Мtel, Chivas Regal, „Булстрад”, „Майкрософт”, „ВМ Финанс Груп”.

Медийни партньори са bTV, в.”Стандарт”, „Дарик радио”, Инвестор.бг.

МЕНИДЖЪР е единственото по рода си списание за българските мениджъри, предприемачи и собственици. То защитава техните интереси, дава им информация, идеи и гледни точки, с които се стреми да им помага в бизнеса. Списанието е независимо, частно, съблюдава етичния кодекс на българските журналисти, създадено е изцяло с български капитал. През 2008 година МЕНИДЖЪР взе първа награда за бизнес списание на международния медиен фестивал в Албена. На същия фестивал през 2007 г. МЕНИДЖЪР получи голямата награда “Златен чадър” за “Печатни медии” и наградата в категория “Списания”.

Списанието е носител и на знака Superbrands, за най-добра марка.

Делойт е една от най-големите одиторски и консултантски фирми в света. За нея работят над 165 хил. професионалисти в над 140 страни. Екипът на Делойт България е от над 200 души. Компанията предоставя на своите клиенти услуги в сферата на одита, данъчни услуги и услуги по управление на риска, управленското консултиране, което включва консултации по управление на човешките ресурси, стратегическо и оперативно управление, финансово управление и ИТ, както консултиране по придобивания, сливания, оценка на активи и др.

За допълнителна информация: Стела Георгиева, тел. 02/ 983 1305; e-mail: konkurs@manager.bg и на http://2009.manager.bg

Източник:
Списание "Мениджър"

--------------------------------------------------------------

Информация за Церемония по награждаването на "Мениджър на годината 2009", 8.10.2009 г. от EVENTS.dir.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.9982