Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
03 Септември 09, 09:38 / Автор: PR Agency Anettevents
“Вкусове на Варна” – едно ароматно пътешествие
От 7 до 13 септември във Варна ще се проведе първият за България кулинарен фестивал.
След изключително успешното провеждане на подобен вид фестивали в редица европейски държави, настъпи моментът и българската публика да преживее събитие даващо сцена на кулинарното изкуство. Варна е градът домакин на първия за България кулинарен фестивал със звучното име „Вкусове на Варна”. От 7 до 13 септември Фестивалният и конгресен център в морската столица ще отвори залите и морските си тераси за любителите на хубавата храна и отбраните напитки. Организатори на събитието са Български кулинарен съюз и дизайн студио Реперта-Варна, подпомогнати от ПР агенция Анетевентс.

В този фестивал е заложена идеята за популяризиране и директен контакт с клиенти, създаване на нови бизнес - партньорства в атмосфера на стил и празничност, кулинарен шопинг и приятни мигове „на маса”.

Генерални спонсори на събитието са БЕЛЛА и „Черноморско злато”.

По време на фестивала „Вкусове на Варна” най-добрите варненски ресторанти ще разгърнат за посетителите богата палитра от вкусове и аромати. Публиката ще може да се наслади на специално подготвените менюта на ресторантите Ла Пастария, Гранд Хотел Варна, Акант Руж, Капитол. Модус, Ривиера – хотел Оазис и много други. Заедно с тях свои продукти ще представят Изба Драгомир, Изба Варна, Wine Box, млечна борса Дес, Винпром Сухиндол, Винпром Хасково. Италиански трюфели Италес ще допълнят апетитната разходка. Фирми за декорация и интериорни решения, сред които Ерика, фонтани Оазис, кухненско оборудване Тама ще допринесат за общото естетическо усещане, защото добрата кухня не е само вкус, но и визия! Посетителите на фестивала ще имат на разположение специално изградени зони за консумация, където на две различни сцени български музикални звезди ще се грижат за доброто им настроение всяка вечер от фестивалната седмица. Сред поканените гости са Дани Милев и Поли Генова, Софи Маринова и Устата, Тони Димитрова, Калин Вельов и Нина Николина, Орлин Павлов, Теодор и Ели Раданова - участници в Music Idol 1 и 3, танцьори от варненски Салса клубове и др. Предвидени са също шоу презентации на бармани и готвачи, както и забавна детска програма за най-малките посетители всеки ден на обяд. Водещ на поредица от събития ще бъде Ути Бъчваров. Шоута на бармани, карвинг демонстрации, дегустации на вина, кулинарни конкурси ще придружават фестивалната програма. Подробности за тях могат да бъдат намерени на www.vkusove-bg.com.

Целта на организаторите е да създадат празник на сетивата, който се стреми не само да задоволи различните вкусове на публиката, но и да отговори на все по-нарастващата потребност от естетика и културни ценности в приготвянето и консумацията на храни и напитки. Компании за кетъринг, аранжировка и търговци на екзотични продукти ще обогатят фестивала предлагайки алтернативи за все по-шарения кулинарен пазар.

Във фестивала е заложена идеята той да се превърне в ежегодна традиция като бъде организиран и във всички по-големи градове на страната. А и какво по-хубаво от това да съществува време и място, където едновременно да могат да се опитат кулинарните вълшебства на най-добрите в бранша и то на напълно разумни и достъпни цени!

Условия на посещение:

Работно време на фестивала: всеки ден от 10,30 ч. до 22,30 ч.

Първи фестивален ден: 7 септември, фестивалът отваря врати в 20,30 ч.

Вход: 1 лев. За деца до 7 години: вход свободен.

Всеки посетител ще може да закупи неограничен брой куверти всеки на стойност 1 лев, с които да пазарува на щандовете на всички ресторанти. На щандовете на останалите изложители ще се пазарува както с пари, така и с куверти. За продажба на куверти ще има обособени три места на входовете на ФКЦ Варна.

В последните слънчеви дни на лятото незабравима разходка из “Вкусове на Варна” очаква всички посетители на първия по рода си едноседмичен кулинарен фестивал в България. 

Източник: 
PR Agency Anettevents

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.6472