Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Благотворителност

Вземи в gLOG
03 Септември 09, 09:56 / Автор: Фондация "Работилница за граждански инициативи"
ЕВРОФУТБОЛ СТАРТИРА БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ ''ИЗБЕРИ ДА СПОРТУВАШ''
Еврофутбол осигурява финансиране чрез национален конкурс за реновиране или изграждане на твое място за спорт.
Каква кампания? 
Еврофутбол осигурява финансиране чрез национален конкурс за реновиране или изграждане на твое място за спорт. 

Кой може да участва? 
Всички. 

Защо Еврофутбол прави това? 
Защото е социално отговорна компания, защото е нужно; защото тези спортни терени ще са по-различни и изцяло достъпни без условия; защото сред строежите и паркиралите коли искаме да имаме условия за спорт, активен здравословен начин на живот или просто приятно прекарване на свободното време близо до дома... 

Защо да участваш? 
Защото сега имаш шанса ТИ да направиш така, че нещата да СЕ СЛУЧВАТ – с твоята идея, с твоя проект, с твоя труд и... за твоя живот. И защото това е ТВОЯТ избор. 

Българският лицензиран букмейкър Еврофутбол стартира национална благотворителна кампания, под надслов "Избери да спортуваш". С нея родният хазартен оператор за пореден път създава предпоставки за здравословен начин на живот чрез движение и активен спорт в свободното време. За целта Еврофутбол осигурява безвъзмездно финансиране на малки проекти за реновиране и/или изграждане на спортни терени в страната, избрани чрез национален конкурс. Те могат да бъдат: игрища за футбол, волейбол, баскетбол, велоплощадки, рампи за скейтборд, тенис маси и т.н., които да се ползват безплатно от жителите на съответното населено място. 

Кампанията "Избери да спортуваш" е част от програмата за корпоративна социална отговорност на Еврофутбол, наречен проект "Печелиш и помагаш" и в нея партньор отново е фондация "Работилница за граждански инициативи". 

В тази инициатива могат да кандидатстват всички желаещи – неправителствени организации, общини, университети, читалища и граждански инициативи - група от съседи, приятели или просто ентусиасти, които да изградят партньорства на доброволен принцип с представители на местната власт, бизнеса и отделните граждани или инициативни групи. Комисия от публични медийни и спортни лица ще избере най-добрите проекти, които ще бъдат финансирани от Еврофутбол. 

Кандидатстващите проекти ще бъдат публикувани на специално разработен за кампанията сайт - www.izberidasportuvash.org, в който ще могат да се разгледат подадените предложения, както и да се гласува за тях. Вотът на потребителите в тази уеб страница ще определи още един проект, който ще бъде финансиран от Еврофутбол, извън определените като победители от комисията. 

В същия сайт, освен подробна информация за цялата кампания, ще има и голяма интерактивна част, в която всеки ще може да попълва или търси по конкретни параметри къде в България може да се спортува конкретен вид спорт, условията за него като адрес, цена, работно време на базата и др. 

Еврофутбол планира да проведе и няколко спортни събития за привличането на хората към идеята "Избери да спортуваш!", достъпът, до които ще бъде безплатен за всички желаещи. Професионални инструктори по фитнес и боди билдинг ще представят комплекси от упражнения, които всеки ще може да прилага у дома, в офиса или фитнеса. Същите ще бъдат заснети и публикувани в уеб сайта "Избери да спортуваш". 

Целта на благотворителната кампания "Избери да спортуваш!" е да се създадат предпоставки за активен начин на живот и осмисляне на свободното време, като превенция на стреса и агресията, които ни "заливат" отвсякъде. Идеята на българския букмейкър изхожда от представата за спорта като ценност, която: 


- Подобрява качеството на живота, профилактично въздейства върху някои болести на съвременния свят и е важно средство за възпитание; 

- Повишава самочувствието на хората и им дава увереност да се справят в сложни житейски ситуации; 

- Има потенциала да променя живота на гражданите и общностите към по-добро. 


За повече информация: В раздел 
текущи конкурси или на www.eurofootball.bg,  www.izberidasportuvash.org
 
2 септември

Източник:
ФРГИ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.3143