Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Автомобили и горива

Вземи в gLOG
04 Септември 09, 16:59 / Автор: Viveka Positive Communications
Коментар на Митко Събев, председател на СД на „Петрол Холдинг”АД относно подписаната днес от министър Симеон Дянков наредба, задължаваща търговците на течни горива да отчитат действителните си обороти в реално време
Приветствам решението на Вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков да извърши необходимата промяна в Наредба Н-18 на МФ, с която се задължават търговците на течни горива да отчитат действителните си обороти в реално време.
Приветствам решението на Вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков да извърши необходимата промяна в Наредба Н-18 на МФ, с която се задължават търговците на течни горива да отчитат действителните си обороти в реално време. С този акт държавата, в лицето на Министерството на финансите, доказва своята политическа воля да спре контрабандата и ликвидира „сивия” сектор в търговията с горива, който ощетява държавния бюджет и изкривява пазара.

Още преди 6 години „Петрол” АД призова за изграждането на интегрирана онлайн система между бензиностанциите и данъчните поделения като най-ефективния начин за въвеждането на пълна отчетност, прекратяване на укриването на обороти и неплащането на акцизи и ДДС от страна на некоректни търговци. Инициативата на „Петрол” АД беше подкрепена от всички стратегически компании в сектора на търговията с горива, обединени в Българската петролна и газова асоциация.

Бих искал да поздравя Министъра на финансите г-н Симеон Дянков за държавническата позиция и решителността в действията, с които за първи път от години насам се създават условия за прозрачна среда на работа, лоялна конкуренция, правила и ред на пазара на горива. Тези действия защитават интереса на държавата и на всеки данъкоплатец. 

За „Петрол Холдинг” АД:

„Петрол Холдинг” АД, едно от водещите български холдингови дружества с консолидирани продажби в размер на 1.5 милиарда лева, е учредено през 1995 г. във Варна, България. Дружеството е създадено като компания за търговия със суров петрол и петролни продукти. Днес, чрез „Петрол” АД, притежава най-големите в страната мрежи за търговия на едро и дребно с течни горива. През годините дружеството разширява дейността си в различни други сфери и понастоящем притежава активи в сектора на финансовите услуги, телекомуникациите, хотелското обслужване, недвижимите имоти, енергетиката, авиацията, безалкохолните напитки, медиите и др. 

За повече информация www.petrolholding.bg 

За информация:

Албена Ивайлова

Viveka Positive Communications

Тел.: +359 2 980 45 87

Моб.:+ 359 896 66 56 74 

Източник:
Viveka Positive Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1601