Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

Вземи в gLOG
07 Септември 09, 13:18 / Автор: Viveka Positive Communications
Сръбската компания Делта Макси финализира сделката по закупуването на търговска верига Пикадили
Мажоритарният собственик откупи остатъчния 15% дял от капитала на компанията в предвидения срок
07 септември 2009 г., София Водещата сръбска компания в областта на търговията с бързооборотни стоки Делта Макси е откупила остатъчния 15% дял от капитала на Пикадили и по този начин вече притежава 100% от акциите на веригата супермаркети.

„С тази допълнителна инвестиция от страна на Делта Макси демонстрираме нашия дългосрочен ангажимент към компанията и към българския пазар. В ситуация на криза, даваме сериозен тласък за развитието на търговията с бързооборотни стоки в България. Искам да потвърдя нашето намерение да продължим да инвестираме в развитието на магазинната мрежа и подобряване качеството на обслужване на нашите клиенти, като по този начин ще затвърдим позициите на Пикадили като най-доброто място за пазаруване в България,” заяви Драган Филипович, изпълнителен директор на Делта Макси.

„Инвестицията дава възможност да разгърнем конкурентните предимства на Пикадили, да развием нови брандове и да продължим успешната експанзия на българския пазар. Нашата стратегия е насочена към цялостно задоволяване нуждите на клиентите и модернизация на ритейл пазара в България. Удовлетворени сме от резултатите на Пикадили, като запазваме своите амбициозни планове да бъдем лидери на този все по-конкурентен пазар.”, коментира Александър Чампаревич, изпълнителен директор на Пикадили.

Делта Макси, дъщерно дружество на сръбския Делта Холдинг, придоби 85% от капитала на Пикадили през 2007 г. Сделката предвиждаше закупуване на остатъчния 15-процентов дял от търговската верига в рамките на следващите две години. До момента инвестициите на Делта Макси в Пикадили надхвърлят 70 млн. евро, като са планирани вложения от още 150 млн. евро. Данните сочат, че оборотът на Пикадили е нарастнал с 36% през 2009 г. спрямо същия период на 2008 г., а броят на клиентите – с 43%.

За Пикадили:

Пикадили е верига супермаркети с 15-годишна история. Магазините й са изградени съобразно световните тенденции в оборудването и технологията на обслужване. Пазарният дял на Пикадили на пазара на съвременните вериги супермаркети и хипермаркети е 15%. Веригата разполага с 20 обекта със средна търговска площ 2 000 - 4 000 кв. м. в десет града – София, Варна, Бургас, Велико Търново, Ловеч, Стара Загора, Видин, Самоков, Пловдив и Ямбол, и три обекта от типа corner shop с марката „Пикадили Експрес” в столицата. Предимствата, които Пикадили предоставя, са уютна обстановка за пазаруване, персонално обслужване, добър избор на стоки, разнообразие от съпътстващи услуги, които придават добавена стойност към пазаруването, собствена програма за лоялни клиенти.

Източник:
Viveka Positive Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1356