Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Храни

Вземи в gLOG
07 Септември 09, 16:58 / Автор: APRA Porter Novelli
Нов център на Нестле за шоколадови продукти комбинира артистично творчество и съвременна наука
Днес Нестле откри Център за високи постижения в шоколадовата индустрия в Брок, Швейцария.
Веве, 7 септември 2009 г. – Днес Нестле откри Център за високи постижения в шоколадовата индустрия в Брок, Швейцария, в присъствието на министъра на икономиката на страната - Дорис Лойтард, министъра на кантон Фрибур - Беат Фонлантен, кмета на Брок - Стефан Зудан, както и главния изпълнителен директор на Нестле - Пол Булке, Петреа Хайнике - изпълнителен вицепрезидент на Нестле, отговарящ за стратегическите бизнес подразделения, маркетинга, продажбите и марката Nespresso, и изпълнителния вицепрезидент и главен технически директор на Нестле - Вернер Бауер.

Центърът за високи постижения в шоколадовата индустрия ще се уповава на наследството и опита на Нестле в производството на шоколад и ще насочи развитието си в сегмента на премиумните и луксозните шоколадови продукти, което, от своя страна, ще повлияе на цялата шоколадова гама на компанията. Центърът ще обедини усилията на екип от специалисти на Нестле – от учени, ангажирани в усъвършенстването на какаовите зърна, експерти по сензорен анализ и шоколатиери, до дизайнери на опаковки и маркетинг специалисти – с творческото вдъхновение на екип от независими шоколатиери като Пиер Марколини, Тристан Карбонато и Роже фон Ротц. Стремежът за отворени иновации се изразява и в партньорството на центъра с престижни дизайнерски институции като Калифорнийския център за изкуство и Университета за изкуство и дизайн в Лозана.

Инвестицията от 25 млн. швейцарски франка подчертава стратегическото значение, което Нестле отдава на шоколадовия бизнес, особено що се отнася до премиумния и луксозния сегмент. През 2008 г. шоколадовият бизнес на компанията отчете продажби от 9,8 млрд. шв. фр. с органичен ръст от 7,6%. Въпреки факта, че глобални марки като Kit Kat достигнаха продажби от над 1 млрд. шв. фр., 70% от постъпленията в шоколадовия бизнес на Нестле се дължат на местни марки. В сегмента на премиумните и луксозни продукти, отчитащ ръст над средния за категорията, Нестле е лидер при натуралните шоколади, като най-известните премиумни марки на компанията са луксозните шоколади Nestlé Noir, Perugina, Cailler и Nespresso.

Центърът за високи постижения в шоколадовата индустрия е част от световната мрежа за научноизследователска и развойна дейност на Нестле, обхващаща 28 центъра, в които работят около 5 000 души в цял свят. Някои от тези центрове допринасят за осъществяването на изследователски проекти в областта на шоколада и какаото. През последните 30 години Нестле успя да разработи технология, позволяваща масовото култивиране на високодобивни, устойчиви на болести какаови дървета с цел обновяването на съществуващите плантации. Усъвършенстваните растения вече се разпространяват в Еквадор, Венецуела, Индонезия и Кот д’Ивоар, като милиони от тях ще бъдат размножени в региона през следващите няколко години. В страни като Еквадор и Венецуела, от където се добиват най-добрите какаови зърна, Нестле работи за опазването и разпространяването на уникални и висококачествени сортове какао.

Подпомагането на фермерите е традиционна практика на Нестле от много години. Този ангажимент за развитие на селските райони е израз на принципа за създаване на споделена стойност на Нестле, който е и част от бизнес стратегията на компанията. За да бъде бизнеса успешен в дългосрочен план, то той трябва да създава стойност не само за акционерите, но и за обществото като цяло, от фермерите до служителите и потребителите.

Пресконференцията и церемонията по откриването ще бъдат предавани наживо чрез уебкаст днес от 09:30 CET (централноевропейско време). За повече информация, моля посетете страница „Събития” в нашия уебсайт.

За контакти Медии Robin Tickle тел.: +41 (0)21 924 22 00
Инвеститори Roddy Child-Villiers тел.: +41 (0)21 924 36 22

Източник:
APRA Porter Novelli 

--------------------------------------------------------------

Информация за Уебкаст наживо: "Нестле открива Център за високи постижения в шоколадовата индустрия (Chocolate Centre of Excellence) в Брок, Швейцария", 7.09.2009 г. от EVENTS.dir.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1691