Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Образование

Вземи в gLOG
09 Септември 09, 13:18 / Автор: Британски съвет
Нов компютърен вариант на Първия сертификат по английски език на Университета Кеймбридж от ноември 2009
От 7 до 18 септември тече периодът за регистрация в Британски съвет за изпитите на Университета Кеймбридж. В това число влизат изпити по общ и бизнес английски, професионални изпити по юридически и финансов английски, както и новите изпити КЕТ и РЕТ за училищата.
От 7 до 18 септември тече периодът за регистрация в Британски съвет за изпитите на Университета Кеймбридж. В това число влизат изпити по общ и бизнес английски, професионални изпити по юридически и финансов английски, както и новите изпити КЕТ и РЕТ за училищата. 

За първи път от тази есен Британски съвет България въвежда компютърна версия на Първия сертификат по английски (First Certificate in English). Това е най-популярният изпит по английски език в България. Първите кандидати, които ще се явят на изпита в компютърен вариант, се записват за датата 27 ноември. През 2010 г. предстои въвеждането на компютърната версия и на Сертификата за напреднали (Certificate for Advanced English).

Компютърно-базираните варианти на изпитите на Университета Кеймбридж са създадени в отговор на съвременните нужди на младото компютърно поколение, което разполага с все по-ограничено време и чийто живот е изцяло свързан с компютърните технологии. В конкретния случай, компютърната версия на Първия сертификат по английски едновременно съчетава технологиите на 21 век и най-модерните методи за оценяване на езиковите умения с вековната традиция на Университета Кеймбридж в тази област.

Предимствата на компютърно базираните изпити се изразяват в удобството от ползването на компютър вместо писане на ръка и използването на слушалки по време на компонента ‘Слушане’ с индивидуална настройка на звука според собствените нужди. Въвеждането на компютърните версии направи възможно добавянето на допълнителни дати за явяване на изпити в рамките на годината и съкрати значително периода от регистрация до получаване на изпитните резултати.

Бележки за редактори:

Британски съвет има дългогодишен опит в провеждането на изпитите на Университета Кеймбридж. Екипът на Отдел ‘Изпити’ на Британски съвет се отличава с професионализъм и новаторски подход и работи активно за популяризирането на изпитите за владеене на английски език за на Университета Кеймбридж. Съвместно с Университета в началото на годината отдел ‘Изпити’ представи на българските университети предимствата от официалното признаване на изпитите на Университета Кеймбридж за владеене на английски език и теста IELTS (Международна тестова система по английски език) като входно ниво или в кредитните им системи. В последствие Отделът направи представяне на тема „КЕТ и РЕТ за училищата – от разработване към интегриране в класната стая” с цел посочване на ползите от интегрирането на изпитите на Университета Кеймбридж за деца КЕТ и РЕТ в задължителната учебна програма за изучаване на английски език в училищата. 

Повече информация за изпитите по английски език на Университета Кеймбридж и начина на регистрация можете да намерите на интернет страницата на Британски съвет, http://www.britishcouncil.org/bg/bulgaria-exams-cambridge.htm


За контакти: 

Дияна Запрянова І Публични комуникации и маркетинг І Британски съвет
Тел. 942 4210, 0887 424210 І Е-mail: diana.zapryanova@britishcouncil.bg

Източник:
Британски съвет

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1533