Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Здравеопазване

Вземи в gLOG
09 Септември 09, 14:40 / Автор: Община Бургас
Представиха проекта за новата болница в „Меден Рудник”
В Община Бургас днес /9 септември/ бе представен проекта за изграждане на МБАЛ с медицински център в ж. к. „Меден Рудник”.
ОБЩИНА БУРГАС
8000 Бургас, ул.”Александровска” № 26
тел. централа: 056/ 84 09 15-19; факс: 056/ 84 13 14
www.burgas.bg; електронна поща: media@burgas.bg

Прессъобщение – 09.09.2009 г. 

В Община Бургас днес /9 септември/ бе представен проекта за изграждане на МБАЛ с медицински център в ж. к. „Меден Рудник”. На срещата присъстваха заместник – кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, директорът на общинска дирекция „Здравеопазване и превенции” д-р Ивайло Димитров, инвеститорът на обекта д-р Пенко Пенков, представители на Регионалната здравноосигурителна каса и на Регионалния център по здравеопазване, общински съветници.

Проектът предвижда строеж на Многопрофилна болница с медицински център – две сгради с топла връзка между тях, които трябва да бъдат изградени в зона „А” на комплекса. Той ще се изпълни като публично – частно партньорство, в което Община Бургас предоставя свой терен, а инвеститорът "МБАЛ Д-р Пенкови" ООД се задължава да построи МБАЛ с медицински център. Целият обект заедно с паркинга и подходите към него ще бъде на 9 дка площ.

Заместник – кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян заяви на срещата, че реализацията на този обект ще реши проблема с неравномерното разпределение на болничната помощ в най-населения жлищен комплекс, както и съчетаването на диагностиката с лечение. „Освен това жителите на комплекса ще бъдат обслужвани от съвременна апаратура и ще се избегне превозването на болните на далечно разстояние, както беше досега”, допълно още зам.-кметът д-р Лорис Мануелян.

„До края на седмицата се очаква да бъде издадено строителното разрешение и в 10 – дневен срок да започнат същинските дейности по изграждане на обекта”, заяви по време на презентацията на проекта д-р Пенко Пенков. Той сподели, че очаква до края на 2010 г. строежа да бъде изцяло завършен. Здравното заведение ще бъде на 7 етажа и ще разполага с 170 болнични легла, 15 кабинета за практикуващи лични лекари, 4 асансьора – 2 от които за хората с увреждания, 3 подохода – откъм комплекса и обходния път.

В сградата на Медицинския център пък са предвидени помещения за физиотерапия, рентгеново отделение, лаборатории и мн. др. И МБАЛ и Медицинския център ще бъдат оборудвани с нова и модерна апаратура.

Пресцентър:

Радостин Рачев

Тел. 0896 770 576

Източник: Община Бургас

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.8454