Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Държавно управление

Вземи в gLOG
09 Септември 09, 15:08 / Автор: Национална агенция за приходите
НАП е сред най-ефективните приходни агенции в Европа
Това стана ясно на срещата на ръководителите на данъчните администрации на 27-те страни членки на Европейския съюз, която се проведе в последните два дни в Париж. Участие в събитието са взели и официални представители на Европейската комисия.
ЦЕНТРАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ЗА ПРИХОДИТЕ

1040
София 
бул. “Дондуков” №52 
тел. 9859 3065
факс 9859 3069
web: www.nap.bg; 
0700 18 700 Информационен център; 
е-mail: PRD@nra.bg

9/9/2009,

За информация: Росен Бъчваров
Тел: 0887 603608

НАП е сред най-ефективните европейски данъчни администрации. Основните й успехи са в сферата на противодействието на ДДС измами и диалога с бизнеса. Това стана ясно на срещата на ръководителите на данъчните администрации на 27-те страни членки на Европейския съюз, която се проведе в последните два дни в Париж. Участие в събитието са взели и официални представители на Европейската комисия.

Основната тема на срещата е била „Ролята на данъчните администрации в контекста на икономическата криза”. Всички данъчни агенции в съюза вече предприемат извънредни мерки в контекста на кризата, включително преструктуриране на процесите и оптимизация на персонала, стана ясно още на форума.

Голяма част от Западноевропейските данъчни администрации планират да въведат ускорено възстановяване на ДДС, за да намалят вредните последици от кризата. Срокът за връщане на ДДС в България е 30 дневен – един от най-кратките в Общността. Масова практика в Европа било възстановяването на косвения данък да продължава близо година, са посочили участниците в срещата.

Като изключително добра са оценили чуждестранните ръководители практиката на българската НАП на диалог с бизнеса. На форума е било взето решение и данъчните власти в Европа да внедрят опита на НАП в изграждането на Консултативен съвет, в който участват представители на държавата, както и най-големите браншови и работодателски организации.

„Радостен съм от оценката на колегите, но има още много неща, които могат да се подобрят в работата на НАП. От нас се очаква да продължаваме да подобряваме ефективността и, естествено, повече приходи” коментира от Париж изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов. 

Източник:
НАП

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1689