Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Здравеопазване

Вземи в gLOG
10 Септември 09, 15:12 / Автор: Вимарк Адвъртайзинг
В МБАЛ „Дева Мария” вече се радват на първите свои бебета
Първото новородено бебе вече проплака в родилно отделение на МБАЛ „Дева Мария” Бургас. Малката Марая се появи на бял свят под грижите на екипа на д-р Сияна Драгнева.
Първото новородено бебе вече проплака в родилно отделение на МБАЛ „Дева Мария” Бургас. 

Малката Марая се появи на бял свят под грижите на екипа на д-р Сияна Драгнева.

Детето се роди преждевременно с цезарово сечение в 8 месец на бременността и изненада майка си Йовина, баща си Георги и целия персонал на новата болница в квартал Ветрен.

Раждането беше планирано за 12 октомври, но майката пристигна при нас с маточни контракции и установихме „изтичане” на околоплодна течност, раждането беше започнало, установихме „асфикция” на плода, затова се наложи да действаме много бързо -коментира д-р Драгнева.

Марая се роди 1,830 кг., в критично състояние ,затова денонощно се грижехме за нашето първо бебе - разказват от екипа на д-р Згурова в микропедиатрично отделение. 

На втория ден от раждането по препоръка на националния консултант по неонатология доцент Мунджиев пристигна помощен екип от Стара Загора, а методичният ръководител на родилното отделение проф.Григор Горчев беше постоянно уведомяван за събитията. 

Това беше невероятно изпитание за цялото родилно отделение, за микропедиатричното отделение, за всички в болницата. Два дни не смеехме да споделим с никого радостната вест за първото раждане, защото родителите бяха притеснени, а екипът на д-р Згурова се бореше за живота на Марая. Гордея се с нашия екип, който вложи всичките си професионални умения, човещина и обич за решаването на сложния случай – коментира собственикът Семир Абумелих. 

Марая вече е в стабилно състояние, наддава на тегло и радва своите родители и целия персонал на МБАЛ „Дева Мария”.

Освен нежната госпожица, вече се родиха и три момчета Борис, Благовест и Божидар.

При изписването на Марая родителите и ще получат обещаната от Семир Абумелих стипендия за висше образоване, която е „наречена” на първото бебе в новата бургаска болница. 

Източник: Вимарк Адвъртайзинг

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1675